Amerikā izgudrots auto apstādinātājs (79)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube video

ASV televīzijā nereti ziņu kanālos vērojamas pakaļdzīšanās tiešraides, kam elpu aizturējuši seko tūkstošiem, miljoniem amerikāņu.

Arī Atlantijas okeāna šajā pusē ir redzētas šādas pakaļdzīšanās ainas, kurās kāds likumpārkāpējs ar visiem viņa rīcībā esošajiem līdzekļiem cenšas izrauties no likuma nagiem. Nereti šādi gadījumi beidzas traģiski, ar upuriem no malas.

Protams situācija nav no patīkamajām, taču līdzekļi, kas ir likumsargu rīcībā, lai apturētu lielā ātrumā braucošu auto, ir visai ierobežoti, ja nu vienīgi veicot taranēšanu. Taču tādā gadījumā atkal iespējams neprognozējams iznākums un arī zaudējumi pašiem likumsargiem.

Foto: Youtube video

Tikmēr risinājumu varētu būt radusi amerikāņu kompānija Eureka Aerospace, kas izstrādājusi "automobiļu apstādinātāju". Tas ir ļoti spēcīga elektromagnētiska impulsa lielgabals, kura šāviņu raidot kādas automašīnas virzienā, tiek radīta pārslodze elektrotīklā un auto vadības bloka centrālais procesors pārstāj darboties.

Eureka Aerospace izstrādātās ierīces High Powered Electro Magnetic System (HPEMS) prototips pagaidām ir pārāk liels, lai to varētu uzstādīt policijas mašīnai, taču izstrādes procesa turpinājumā tā izmērus plānots samazināt līdz parasta šaujamieroča izmēriem. Izstrādātāji apgalvo, kad tad likumpārkāpējam ar auto, kas ražots, sākot no septiņdesmito gadu vidus, vairs nebūs izredžu aizbēgt.

Komentāri (79)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu