Ātruma pārkāpējus uzraudzīs no kosmosa (76)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijā šobrīd tiek testēta sistēma, kas atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas faktu spēj atklāt no kosmosa.

Tehnoloģija, kuras izstrādātājs ir Hempšīrā bāzētais amerikāņu uzņēmums PIPS Technology Ltd., ļauj tvarstīt ātruma pārkāpējus, neiesaistot policijas spēkus. Principā tās darbība ir līdzīga parastajiem fotoradariem, taču ar vienu būtisku atšķirību - kameras ir saslēgtas tīklā un, izmantojot satelīta informāciju un automobiļa valsts numura zīmes lasīšanas tehnoloģiju, tās spēj auto izsekot ilgākā posmā, nevis ātrumu fiksēt tikai vienā punktā.

Kā norāda britu The Telegraph, satelīta modrā acs seko automobilim,  bet fotoradars, fiksējot auto numura zīmi, spēj izrēķināt vidējo pārvietošanās ātrumu starp diviem punktiem.

Sistēmas ieviešanas pretinieki norāda, ka tā būs vēl lielāka valsts institūciju iejaukšanās privātajā dzīvē, turpretim atbalstītāji ir pārliecināti, ka SpeedSpike sistēma disciplinēs autovadītājus un liks stingrāk ievērot  braukšanas ātrumu, īpaši izglītības iestāžu tuvumā un dzīvojamajās zonās.

Perspektīvā šī sistēma varētu sadarboties ar automobiļu navigācijas ierīcēm un arīdzan sniegt lietderīgu informāciju sastrēgumu apbraukšanai, kā arī samazināt sastrēgumu veidošanās risku pašā saknē.

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu