Saab cenšas izdzīvot

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas autobūves kompānijas "Saab Automobile" mātesuzņēmums "Swedish Automobile" šā gada pirmajā pusgadā cietis ievērojamus zaudējumus un paziņojis, ka joprojām meklē finansējumu, lai atsāktu ražošanu.

Nīderlandē bāzētā "Swedish Automobile", kas iepriekš bija pazīstams kā "Spyker Cars", zaudējumi pirmajā pusgadā pieauguši līdz 201,5 miljoniem eiro (141,6 miljoniem latu), salīdzinot ar 21,9 miljoniem eiro (15,3 miljoniem latu) attiecīgajā laika periodā pērn.

Taču šie rezultāti nav sagādājuši pārsteigumu analītiķiem, kuri jau iepriekš prognozēja, ka kompānijas finanšu rādītāji būs visai vāji.

"Swedish Automobile" nesen piedzīvojusi bankrota draudus un jūlijā bija spiesta aizkavēt darbinieku algu izmaksu, apgalvojot, ka paredzēto investoru līdzekļi nav tikuši saņemti laikā.

Turklāt "Saab" ražošana ar dažādiem pārtraukumiem tikusi apturēta jau kopš aprīļa.

Trešdien uzņēmums paziņoja, ka "papildu finansējuma nodrošināšana, ražošanas atsākšana un darbības stabilizēšana ir vadības svarīgākā prioritāte," taču netika precizēts, kad līdzekļi varētu tikt saņemti vai atsākta ražošana.

Kā ziņots, 2010.gada sākumā "Saab" pēdējā brīdī tika izglābts, jo uzņēmumu no ASV autoražošanas giganta "General Motors", kas bija stipri cietis globālās finanšu krīzes rezultātā, atpirka nelielais nīderlandiešu uzņēmums "Spyker", kas tagad pazīstams kā "Swedish Automobile".

Kopš tā laika jaunajam īpašniekam nācies pārdzīvot vienu skaidras naudas krīzi pēc otras.

Uz jūlija beigām "Saab" nodarbināja 3700 cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu