ACEA: Latvijā pirmajā ceturksnī jaunu auto reģistrācijas kāpums desmitais lielākais Eiropā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijā jaunu vieglo pasažieru automašīnu reģistrācijas pieaugums šogad pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājuša gada janvāri-martu ir bijis devītais lielākais 30 Eiropas valstu vidū, liecina ceturtdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar tiem šogad janvārī-martā mūsu valstī reģistrēja 3210 jaunas vieglās automašīnas, kas bija par 12,6% vairāk nekā 2014.gada pirmajā ceturksnī.

Lielāks nekā Latvijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācijas pieaugums gada pirmajos trīs mēnešos salīdzinājumā ar janvāri-martu pērn bijis vien Islandē (+45,4%), Portugālē (+36,1%), Spānijā (+32,2%), Īrijā (+29,6%), Čehijā (+23,9%), Kiprā (+16,3%), Itālijā (+13,5%), Slovēnijā (+13,4%) un Zviedrijā (+11,7%).

Nedaudz mazāks kā Latvijā jaunu vieglo pasažieru automašīnu reģistrācijas pieauguma apmērs pirmajā ceturksnī bijis Lietuvā, kur janvārī-martā reģistrētas 3758 jaunas vieglās pasažieru automašīnas, kas bija par 10,3% vairāk nekā šajā laika posmā pērn.

Igaunijā gada pirmajos trīs mēnešos reģistrētas 4793 jaunas vieglās pasažieru automašīnas, kas bija par 0,8% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī.

ACEA apkopojusi datus par 30 Eiropas valstīm, no kurām 23 salīdzinājumā ar 2014.gada janvāri-martu jauno reģistrēto vieglo automašīnu skaits ir pieaudzis, savukārt jaunu vieglo spēkratu tirgi kritās septiņās valstīs: Austrijā (-7,5%), Polijā (-6,1%), Somijā (-3,8%), Luksemburgā (-3,7%), Norvēģijā (-3,1%), Slovākijā (-1,5%) un Beļģijā (-1,0%).

Visās 30 ACEA aplūkotajās Eiropas valstīs salīdzinājumā ar 2014.gada pirmo ceturksni jaunu vieglo spēkratu reģistrācija janvārī-martā pieauga par 8,5%. Kopumā trīs mēnešu laikā šajās valstīs tika reģistrētas 3 637 635 jaunas vieglās pasažieru automašīnas.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs jaunu vieglo automašīnu reģistrācija gada izteiksmē janvārī-martā palielinājusies par 8,6% - līdz 3 527 704 automašīnām.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces..

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu