Volkswagen samazina tirdzniecības apjoma prognozi šim gadam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Vācijas autobūves uzņēmums «Volkswagen», kas šā gada pirmajā pusgadā apsteidza Japānas kompāniju «Toyota Motor Corp.» un pārņēma pasaulē lielākā autoražotāja titulu, trešdien samazināja tirdzniecības apjoma prognozi šim gadam, šādu lēmumu skaidrojot ar vājo pieprasījumu Ķīnā un citos nozīmīgos tirgos.

«Volkswagen» tagad prognozē, ka tirdzniecības apjoms šogad saglabāsies nemainīgs, nevis nedaudz palielināsies, kā tika lēsts iepriekš.

«Mēs cieši uzraugām globālās makroekonomikas tendences, jo sevišķi tur, kur ir neskaidrības, tostarp Ķīnā, Brazīlijā un Krievijā,» norāda autoražotāja vadītājs Martins Vinterkorns.

«Volkswagen» pārdošanas apjoms šā gada otrajā ceturksnī samazinājies par 2,7% - līdz 2,55 miljoniem automašīnu, tirdzniecības apjomam ārvalstīs sarūkot par 3,8%.

Savukārt šā gada pirmajos sešos mēnešos pārdošanas apjoms sarucis par 0,5% un veidojis 5,04 miljonus automašīnu.

Tikmēr «Volkswagen» peļņa pusgadā veidojusi 2,67 miljardus eiro, kas ir par 16% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Taču, neskatoties uz to, «Volkswagen» pusgadā spējis apsteigt «Toyota», kas šajā periodā pasaulē pārdevis 5,02 miljonus automašīnu, tādējādi zaudējot pasaulē lielākā autoražotāja titulu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu