Dzinēja sildīšanai pietiek ar 4 sekundēm (67)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pētījumi liecina, ka tikai katrs simtais autovadītājs zina, ka dzinēja uzsildīšanai nepieciešamas 4-5 sekundes. Savukārt 74% autovadītāju apgalvo, ka nepieciešamas vismaz 2 minūtes dzinēja uzsildīšanai ziemā.*

Ziemā autovadītāji automašīnas dzinēja uzkarsēšanai velta vairāk laika nekā gada siltajos mēnešos. Lielākā daļa autovadītāju apgalvo, ka dzinēja uzsildīšanai ziemā nepieciešamas vismaz divas minūtes, un tikai tad vēlams uzsākt braukšanu. Tomēr jānorāda, ka mūsdienās lielākajai daļai automašīnu nepieciešamas vien dažas sekundes, lai dzesētāja temperatūra sasniegtu līmeni, kas nepieciešams, lai uzsāktu braukšanu.

"Autovadītāji iedarbina mašīnu un gaida, kad uzsils dzinējs, bet tikmēr, piemēram, notīra sniegu. Tomēr lielākā daļa autovadītāju nezina, ka dzinējs daudz ātrāk uzsilst, automašīnai esot kustībā. Turklāt pārlieku ilga dzinēja sildīšana tukšgaitā var izraisīt tā pārkaršanu," norāda Renault Braukšanas Skolā.

Vislabāk ziemā ir ieslēgt dzinēju, uzgaidīt dažas sekundes un tad lēnām uzsākt braukšanu. Šādi dzinējs uzsils ātrāk. "Tomēr vienlaikus vajag izvairīties no tā pārslogošanas. Pie zemām temperatūrām dzinējs vislabāk adaptējas pats, braucot ar nelielu ātrumu," norāda Renault Braukšanas Skolā.

* TNS OBOP pētījumu rezultāti. Pētījums saistīts ar ekonomiskas un ekoloģiskas braukšanas principiem.

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu