Latvietis uzbūvējis auto, ko darbina ar malku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Domājams, ikviena autobraucēja, pat ļoti turīga, sapnis ir braukt ar tik maziem tēriņiem, cik vien iespējams. Bet, kamēr vieni domā, kā samazināt tēriņus, citi ķeras vērsim pie ragiem un savu auto mājas apstākļos pielāgo darbināšanai ar atjaunojamajiem resursiem.

Kā, piemēram, kāds latvietis tepat Pierīgā, kurš savu pusmiljonu kilometru nobraukušo Audi 100 no automobiļa, kura 1,8 litru motors jābaro ar benzīnu, ir pārbūvējis par transporta līdzekli, kura darbināšanai ar speciālas uzpariktes starpniecību vajadzīga vien malka. Vai ideālajā gadījumā - zāģēšanas pārpalikumi.

Jāpiebilst gan, ka pirms došanās ceļā ar malkas apkures Audi jāveic diezgan ilgs sagatavošanās process un brauciena laikā ik pa laikam jāpiestāj ceļmalā, lai papildinātu degmateriāla krājumus, tomēr auto strādā un pat spēj sasniegt 100 kilometrus stundā. Tiesa, diezgan negribīgi un, kā redzams video, ne tādā gadījumā, ja jābrauc pret slīpumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu