Sacīkšu Ferrari pārdots par vairāk nekā 32 miljoniem eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/artcurial

1957.gada izlaiduma Ferrari 335 Sport Scaglietti izsoļu namam Artcurial aizvadītajā nedēļas nogalē izdevies pārdot par 32,1 miljonu eiro. Tā ir lielākā summa eiro valūtā, kas par kādu auto samaksāta izsoļu vēsturē. Līdzšinējais rekordists bija 1962.gada Ferrari 250 GTO Berlinetta, par kuru 2014.gadā tika samaksāti 28,5 miljoni eiro.

Jāpiezīmē gan, ka dolāru izteiksmē pēc aktuālā kursa Ferrari 335 Sport Scaglietti vērtība pielīdzināma 35,7 miljoniem ASV dolāru, kamēr Ferrari 250 GTO Berlinetta vērtība dolāros tā pārdošanas brīdī bija 38,1 miljons.

Foto: www.facebook.com/artcurial

Ferrari 335 Sport Scaglietti, kurš tagad ir dārgākais jebkad izsolītais auto, reiz piederējis auto kolekcionāru aprindās labi zināmam Ferrari cienītājam Pjēram Bardiņjonam.

Pirms nonākt kolekcijā,

konkrētais Ferrari ticis izmantots arī sacensībās, turklāt ar atzīstamiem panākumiem.

Proti, tieši ar šo auto 1958.gadā sacensībās Kubā esot startējusi pati britu autosporta leģenda sers Stirlings Moss; 1957.gadā auto, esot otrajā pozīcijā, noslēdzis Mille Miglia sacensības, savukārt Lemānas 24 stundu sacensībās tas esot kļuvis par pirmo spēkratu, kura attīstītais vidējais ātrums bijis vairāk nekā 200 km/h.

Mašīnas karjera autosportā ātri vien beidzās, un jau 1960.gadā to iegādājās kāds arhitekts no Pensilvānijas štata. Pēcāk amerikānis sarkano bolīdu pārdeva Bardiņjonam, kura kolekcijā laika gaitā bijuši ap 50 retu Ferrari.

Sacīkšu Ferrari 335 S, kas apgādāts ar četru litru V12 motoru, tika izlaisti periodā no 1957. gada līdz 1958.gadam.

Kopumā šajā laika posmā Ferrari uzbūvēja tikai četrus auto eksemplārus.
Foto: www.facebook.com/artcurial
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu