Pasaulē mazākais auto pārdots par 157 tūkstošiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RM Sotheby's

Pasaulē mazākais auto Peel P50 izsoļu nama RM Sotheby's izsolē Floridā anonīmam pircējam pārdots par 176 tūkstošiem ASV dolāru, kas atbilst apmēram 157 tūkstošiem eiro.

Peel P50 neskaitāmas reizes atzīts par mazāko auto pasaulē, jo tajā vietas pietiek tikai vienam cilvēkam. Auto ir apgādāts ar 49 kubikcentimetru divtaktu motoru, kurš attīsta 4,5 zirgspēkus, un trīs pakāpju manuālo transmisiju bez atpakaļgaitas. Tā gan nav diži liela problēma, jo, lai apgrieztos, vadītājam atliek vien izrausties no salona, pacelt mašīnītes aizmuguri un novietot to braukšanai pretējā virzienā.

Pēc izsoļu nama informācijas šobrīd visā pasaulē ir saglabājušies tikai 26 periodā no 1962. līdz 1965. gadam ražotā pārvietošanās līdzekļa eksemplāri. Kopā tika saražoti tikai 47 Peel P50.

Ar vienu no tiem kādā no raidījuma Top Gear sižetiem Londonas ielās devās tā kādreizējais vadītājs Džeremijs Klārksons. Pēc viņa teiktā, auto ir skaļš salonā, ne visai drošs, toties savulaik bija ļoti lēts un ir ārkārtīgi ekonomisks, jo patērē vien 2,35 litrus uz 100 kilometriem. Tāpat mikromašīnu pēc ierašanās darba vietā var ērti iestumt birojā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu