Lietuviešu šoferi par avārijas izraisīšanu uz gadu ieliek cietumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Neapskaužamā situācijā Lielbritānijā nonācis lietuviešu kravas auto vadītājs Vīgants Stanulis (Vygantas Stanulis) - par avārijas izraisīšanu, kurā smagi cieta viens cilvēks, 55 gadus vecajam šoferim piespriests 12 mēnešu cietumsods.

Liktenīgā avārija notika jau 2016.gada 19.janvārī 8:35 netālu no Kenterberijas, Kentas grāfistē uz autoceļa A2. Stanulis ar savu Mercedes-Benz kravas auto un tērauda kravu bija ceļā uz Douveru, kad, paša vārdiem sakot, uz sekundi novērsa skatienu no ceļa, lai palūkotos uz ceļmalā novietotajiem vilcējiem, un faktiski bez bremzēšanas ietriecās rīta sastrēgumā stāvošos auto. Arī videoreģistratora materiālā redzams, ka Stanulis savu vilcēju sāk bremzēt tikai īsi pirms sadursmes, kad kļūdu labot vairs nav iespējams. To pašu pauduši arī avārijas liecinieki.

Sadursmē visvairāk cieta kāds jauns autovadītājs, kuru trieciens izsvieda ar kājām pa priekšu caur priekšējo stiklu. Laimīgā kārtā divdesmitgadnieks palika dzīvs, taču daudzo traumu sekas viņš jutīs vēl ilgi. Kā raksta The Sun, jaunais vīrietis avārijā guva galvaskausa un pāris muguras skriemeļu lūzumu, potītes, ceļa un apakšstilba lūzumu, sejas traumas u.c.

Stanuļa tiesas sēde notika 3.oktobrī. Līdz tam šoferis visas apsūdzības noliedza, tomēr galu galā savu vainu atzina.

«Cietušais ar traumu sekām dzīvos vēl ilgi. Šī avārija pierāda, cik dārgi var maksāt īslaicīgs uzmanības zudums,» tiesā sacīja Kentas policijas inspektore Selija Vellere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu