Augustā ātrumpārkāpējs-rekordists pieķerts uz Dienvidu tilta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augustā ar stacionārajiem un pārvietojamajiem fotoradariem fiksēti gandrīz 6,5 tūkstoši ātruma pārkāpēju. Dati par steidzīgākajiem no tiem apkopoti un atainoti infografikā, kas publicēts Valsts policijas mājas lapā sadaļā Fotoradari, kā arī sociālajā tīklā Facebook.

Valsts policijas informācija liecina, ka augustā viens no lielākajiem ātruma pārkāpumiem fiksēts uz autoceļa Rīga – Ventspils 16. kilometrā virzienā uz Jūrmalu, kur Mercedes Benz šoferis braucis ar ātrumu 147 kilometri stundā. Savukārt Rīgā,

uz Dienvidu tilta, kāds Mitsubishi markas automašīnas vadītājs ātrumu pārsniedzis par 72 kilometriem stundā,

braucot apdzīvotā vietā ar ātrumu 142 kilometri stundā. Atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam, Mercedes-Benz vadītājam par ātruma pārsniegšanu var piespriest 240 - 320 eiro naudas sodu, savukārt Mitsubishi vadītājam par pārkāpumu, kas izdarīs apdzīvotā vietā var uzlikt 540 - 680 eiro naudas sodu un atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz divpadsmit mēnešiem.

LAPK sodu apmērs par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu

Ar fotoradaru pieķertie ātruma pārkāpēji

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu