Pašvaldības policija aiztur iereibušu autovadītāju ar tiesību liegumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) Āgenskalnā aizturējusi kādu iereibušu autovadītāju ar jau esošu tiesību liegumu.

21.augusta pēcpusdienā RPP Zemgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Āgenskalnā, pamanīja «Mercedes-Benz» markas automašīnu, kas piedalījās ceļu satiksmē nepārliecinoši.

Pieņemts lēmums transportlīdzekli apturēt, izmantojot gaismas un skaņas signālus, un autovadītājam dots rīkojums apstāties. Vīrietis automašīnu apturēja, pēc kā tika pārbaudīti viņa dati un konstatēts, ka viņam ir uzlikts tiesību liegums. Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas (VP) darbinieki.

Pārrunu laikā ar pārkāpēju radās aizdomas, ka viņš ir arī alkohola reibumā, par ko liecināja alkoholam raksturīgā smaka no vīrieša izelpas.

Transportlīdzeklī atradās arī viens līdzbraucējs, kura personas datu pārbaudē konstatēts, ka vīrietis dzīvo bez deklarētas dzīvesvietas. Personai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un piemērots naudas sods desmit eiro apmērā.

Notikuma vietā ierodoties VP darbiniekiem, tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude automašīnas vadītāja izelpā, un aizdomas par alkohola reibumu apstiprinājās, proti, autovadītāja izelpā konstatēta 1,34 promiles.

Par braukšanu reibumā bez auto vadīšanas tiesībām likumā paredzēta kriminālatbildība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu