Puse no inficētajām interneta vietnēm ir Ķīnā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Projekta StopBadware.org dalībnieki apkopojuši datus par vīrusu darbību internetā šā gada maijā.

StopBadware.org pētījumā izmantoti servisa Google Safe Browsing savāktie statistikas dati. StopBadware.org eksperti norāda, ka Google servisa darbības īpatnību dēļ minētie skaitļi nedaudz var atšķirties no reālajiem rādītājiem, bet tie tomēr ļauj gūt kopējo priekšstatu par kaitīgo programmu izplatību vispasaules tīmeklī.

Savā pētījumā eksperti analizējuši vairāk nekā 210 000 vietņu, kurās ir kaitīgais kods. Publikācijā secināts, ka pagājušā mēneša beigās apmēram 52% no visiem inficētajiem interneta resursiem bijuši Ķīnas teritorijā. Otro vietu pēc šā rādītāja ieņēma Savienotās Valstis ar 21%. Savukārt visās pārējās valstīs kopā atradās apmēram ceturtā daļa no vietnēm ar kaitīgām programmām.

StopBadware.org speciālisti arī aprēķinājuši, cik inficētu interneta resursu dažādās valstīs ir uz katru miljonu interneta lietotāju. Arī šajā sarakstā pirmajā vietā ir Ķīna – 689 vietnes ar kaitīgo kodu uz miljonu interneta lietotāju. Otrajā vietā ir Krievija – te uz katru miljonu lietotāju ir 307 inficēti resursi. Pirmajā trijniekā pēdējās ir Savienotās Valstis ar 212 kaitīgām vietnēm uz miljonu lietotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu