Kārākie uz precēšanos gaisa balonā ir kurzemnieki

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Viskārākie uz precēšanos ir kurzemnieki, no viņiem neatpaliek Latgales un Sēlijas puses pāri, bet, protams, - Ginesa rekorda kāzās visplašāk pārstāvēta būs galvaspilsēta,» atklāj ziemas gaisa balonu festivāla «Love CUP 2016» direktore Inga Ūle.

Izpētot datus par 50 pāriem, kas pēc pieteikšanās izturēja visai kritisku un pamatīgu atlasi, lai 14. februārī varētu piedalīties Ginesa rekorda kāzās, parādās interesanta informācija. Latvijā uz precēšanos viskārākais novads ir Kurzeme: «Par spīti tam, ka kāzas notiks Jēkabpilī un pāriem 14.februāris būs saspringta diena, jau sākot no agra rīta, ļoti aktīvi par savu iespēju piedalīties kāzās iestājas pāri no Kurzemes. Ir liepājnieki, ventspilnieki, kuldīdznieki, arī pāris no Talsiem un veseli trīs pāri no Tukuma, kas ļoti vēlas piedalīties Ginesa rekorda kāzās. Viņi to ir apliecinājuši ne vien ar aktīvu runāšanu pa telefonu, bet arī reālu darbu. Šie pāri ir mērojuši ceļu pāri visai Latvijai, lai Jēkabpils vietējās dzimtsarakstu nodaļās iesniegtu visus nepieciešamos dokumentus, un ir apliecinājuši savu motivāciju. Fakts ka kopumā gandrīz desmit pāri no Kurzemes kuplinās Ginesa rekorda kāzas, ļauj secināt – cilvēki šajā novadā patiešām ir kāri uz precēšanos,» atzīst Inga Ūle.

Aktīvi ir arī pāri no Sēlijas un Latgales, kur Ginesa rekorda kāzas notiks. «Kopā mums ir septiņi pāri no Preiļiem, Dagdas, Madonas, arī Jēkabpils un tās tuvākās apkārtnes, kas 14.februārī precēsies lidojuma laikā gaisa balonā. Arī šo pāru vidū ir ļoti forši un motivēti cilvēki, kas precīzi ievērojuši un izpildījuši visus noteikumus. Tostarp šie pāri pagājušā gada nogalē mēroja arī ceļu uz galvaspilsētu, lai piedalītos organizatoru rīkotajās sanāksmēs. Ieradās arī valsts austrumu puses tālākā punkta – Dagdas novada pāris, tāpēc ne īpaši nopietni izklausās, piemēram, Ozolnieku novada pārstāvju atrunas, ka viņi nav varējuši atbraukt uz Rīgu pārāk lielā attāluma dēļ,» neslēpj I.Ūle. Atšķirībā no kurzemniekiem Latgales puses pāri lielākoties ir ļoti atvērti, pieejami un sirsnīgi, taču jūtams arī viņu pamatīgums un gruntīgums.

Atskatoties uz pāru atlasi, Inga Ūle atklāj, ka brīžiem neticama neatlaidība piedzīvota no dažiem Zemgali pārstāvošiem pāriem. Lielā mērā pateicoties šai neatlaidībai rezultātā Ginesa rekorda kāzās Zemgale būs pārstāvēta ar sešiem pāriem. Savukārt viskūtrākie uz precēšanos gaisa balonā ir vidzemnieki - no šīs puses saņemts vismazāk pieteikumu, bet atlasi izturējis tikai viens pāris no Valmieras, kā arī vēl trīs no Siguldas un Līgatnes.
Likumsakarīgi, ka ar vairāk nekā 20 pāriem visplašāk precēšanās Ginesa rekordā būs pārstāvēta galvaspilsēta un tās tuvākā apkaime.
«Kopumā izkristalizējušies 50 brīnišķīgi, pāri. Viņi ir neatkārtojami, neparasti un ļoti atšķirīgi, taču viņiem visiem ir arī kopīga iezīme – mīlestība vienam pret otru. Turklāt lielākoties precēties debesīs vēlas stabili pāri, kas kopā jau nodzīvojuši ne vienu vien gadu, pat gadu desmitu. Daudzi ir uzaudzinājuši bērnus, kāds no pāriem kopā nodzīvojis par vairāk nekā 40 gadus un ir uzaudzinājis piecus dēlus, bet līdz laulībām nekādi nav varējuši tikt! Ir prieks, ka, izdzirdot par iespēju laulāties lidojuma laikā debesīs, viņi aktīvi piesakās un neslēpj – tieši šis bija tas piedāvājums, ko gaidījām!» - tā I Ūle.

To, cik dažādi ir pāri, ikviens varēs sajust, iepazīstoties ar pāru vizītkartēm, kas ar šodienu tiek publicētas festivāla informatīvo atbalstītāju interneta vietnēs: www.skaties.lv, www.tvnet.lv, www.apollo.lv un citos. Bet to, cik neparastus, krāsainus un atraktīvus kāzu tērpus pāri būs sev sarūpējuši, ikviens varēs redzēt 14.februārī, ierodoties klātienē Jēkabpilī vai sekojot Ginesa rekorda norisei interneta vietnē www.lmtstraume.lv.

Jau ziņots, ka neparastās kāzas un Pasaules Ginesa rekorda uzstādīšana notiks mīlestības tēmai veltītā un Latvijā nebijušā ziemas gaisa balonu festivālā «Love Cup 2016», kas laikā no 11. līdz 14. februārim risināsies Jēkabpilī un tai līdzās esošajos Salas, Krustpils un Viesītes novados. Festivāls vienkopus pulcēs 30 vadošos balonu pilotus no tuvākām un tālākām zemēm. Bet festivāla kulminācija notiks 14.februārī - Sv.Valentīna dienā, kad, laulājoties lidojuma laikā, Latvijā tiks uzstādīts pasaules Ginesa rekords – vislielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits!
Ginesa rekords ir pieteikts un ar nosaukumu «Largest airborde wedding» ir oficiāli reģistrēs pasaules Ginesa rekorda organizācijā, kas, aktivitātei noslēdzoties, to oficiāli arī izziņos un organizatoriem izsniegs atbilstošu sertifikātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu