Mākslinieks KIWIE atklāj apavu līniju

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 13. jūnijā, T/C Galerija Centrs ceturtajā stāvā virmoja mākslinieciska atmosfēra. Tur pulcējās Latvijā zināmi mākslinieki, modes blogeri un ielu kultūras sekotāji, lai iecienītajā ielas apģērbu veikala GATVE telpās apskatītu un novērtētu pazīstamā un noslēpumainā latviešu grafiti mākslinieka KIWIE unikālo izstādi - apavu kolekciju, ko viņš radījis sadarbībā ar visā pasaulē populāro apavu un apģērbu zīmolu – VANS!

To, vai uz izstādes atklāšanu bija ieradies arī pats mākslinieks, nojaust nevarēja, jo, kā zināms, - KIWIE savu identitāti slēpj. Tomēr tas veikala telpās netraucēja pulcēt lielu skaitu viņa talanta un ielu kultūras modes cienītāju, kuri pasākuma laikā iepazinās un novērtēja nupat radīto unikālo VANS apavu kolekciju. Šo kolekciju KIWIE radījis apģērbu un aksesuāru kolekcijas KIWIBO ietvaros, kam savukārt iedvesmu mākslinieks smēlies no visiem labi zināmā un populārā gumijas lācīša dizaina elementiem.

Izstādes atklāšanas laikā apmeklētāji tika iepazīstināti ar 10 unikālu VANS apavu pāru modeļiem, kas izceļas ar košumu un spilgto krāsu paleti. Tāpat arī interesenti tika iepazīstināti ar apavu tapšanas gaitu. Pasākuma laikā veikala GATVE vadītājs Artūrs Treija pastāstīja:«Ikviens no īpašās kolekcijas apavu modeļiem tapis citā lokācijā, kas tos padara par unikālu ielu kultūras šedevru. To apliecina arī aiz apaviem novietotās gleznas, kuras, iegādājoties apavu pāri, pircējs saņem dāvanā. Pirmais mākslinieka talanta cienītājs savu apavu pāri iegādājās jau pasākuma atklāšanas pirmajās minūtēs. Savukārt viena glezna un apavi ceļo uz kaimiņzemi – Igauniju.»

VANS zīmola pārstāvji Baltijas valstīs atzina: «Cerams šis ir tikai sākums mūsu sadarbībai, un jau drīzumā vēlamies šo projektu redzēt arī Eiropā ārpus Latvijas, un domājam, ka tas nepaliks nepamanīts arī Amerikas Savienotajās Valstīs. Lielisks darbs, brīnišķīga ideja un mērķtiecīga ielu mākslas sasaiste ar ikdienā nepieciešamajām lietām.»

Izstāde atradīsies un būs apskatāma veikalā GATVE, kas no 13. līdz 18. jūnijam pārtapis par savdabīgu izstāžu zāli, kur ikviens interesents varēs novērtēt un iegādāties jaunradīto apavu kolekciju, kā arī citus mākslinieka KIWIE radītos aksesuārus. Veikals GATVE atrodas Vecrīgā, TC Galerija Centrs 4. stāvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu