Sapņa piepildījums: Paraolimpiete piedalās Londonas modes nedēļā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Brazīliešu izcelsmes paraolimpiete Samanta Buloka no Londonas nule piepildījusi vienu no saviem sapņiem - demonstrēt tērpu kādā modes nedēļā. Lai arī iepriekš invaliditātes dēļ šādas iespējas viņai nebija, modes zīmols «Teatum Jones» Londonas modes nedēļas laikā viņai to sagādāja, ziņo medijs «Daily Mail».

Samanta Buloka ratiņkrēslā nonāca 14 gadu vecumā, kad, spēlējoties ar tēva bisi, nejauši pati sev iešāva. «Es spēlējos ar tēva bisi un nejauši iešāvu sev, notikušais bija ļoti skumji,» atceras Samanta. «Lode skāra mugurkaulu un muguras smadzenes, kā arī aknas, aizkuņģa dziedzeri un citas vietas - tas, ka izdzīvoju, bija brīnums.»

Pēc notikušā ārsti sievietei atklāja, ka viņa vairs nekad nestaigās. Rehabilitācijas un psihoterapijas kurss, kas palīdzēja Samantai atgūt spēkus, ilga četrus gadus. Pēc kāda laika viņa sāka nodarboties ar ratiņkrēslu tenisu, piedaloties arī starptautiskos turnīros, tomēr sapnis par modeles karjeru nekur nepazuda.

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Buloka vienmēr vēlējusies piedalīties Londonas modes nedēļā, tomēr zīmolu pārstāvji viņu atraidīja invaliditātes dēļ. Pirms incidenta viņa bija darbojusies kā profesionāla modele kopš astoņu gadu vecuma, tomēr pēkšņi visas iespējas bija pagaisušas.

«Es fokusējos uz ratiņkrēslu tenisu un kļuvu par labāko spēlētāju Brazīlijā, pēc tam man lūdza uzņemt fotogrāfijas kādai kompānijai, kas pārdod tenisa krēslus,» stāsta Samanta, atceroties, ka pēc tam piedāvājumi parādījās arvien vairāk.

Oktobrī, pateicoties modeļu aģentūrai «Models of Diversity», Samantai tomēr izdevās piepildīt savu sapni. 39 gadu vecumā viņa pirmo reizi piedalījās Londonas modes nedēļā, demonstrējot tērpu.

«Es gribēju atcerēties katru elpu un sekundi mana laika uz mēles,» par piedzīvoto stāsta Samanta. «Būt daļai no Londonas modes nedēļas noteikti bija sapņa piepildījums.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu