Kad attiecībās pazūd sekss... 5 iemesli!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jūs esat ideāls pāris! Kopā varat dūdot kā balodīši, spējat viens otra domas uzminēt no pusvārda. Protat sastrādāties, viens par otru rūpēties, bet... Jā, seksa jau nav bijis pāris mēnešu. Kāpēc? Kādi ir iemesli?

Šo situāciju var salīdzināt ar plaisu ūdens notekcaurulēs zem izlietnes. Ūdens pil pa pilītei, taču skapja durtiņas šo avāriju piesedz... Tomēr pēc laika gribot negribot ūdens sāk līt ārā un visi to ierauga. Tas pats ir ar attiecību fāzi, kad zūd mīlēšanās vēlme un sekss atliek tikai svētkos...

Kādi ir iemesli? Ja pāris ir jauni un veseli cilvēki, taču seksa apetīte ir zudusi, tad pārsvarā ir pieci iemesli, kāpēc mīlēšanās tiek atlikta, līdz izzūd no attiecībām:

1. Aizvainojums

Šis aizvainojums radies jau sen un laika gaitā jūsu attiecībās kļuvis par normālu parādību. Aizvainojums kā sajūta, ar kuru nākas sadzīvot. Tas nereti arī rada dusmas un naidu...

Un kurš gan mīlēsies ar ienaidnieku?

Jā, iespējams, viss šķiet normāli - tu taču viņu mīli, bet varbūt senāk ir bijis kāds gadījums, kas nav piedots vai pārdzīvots... Zemapziņa ir vēl aizvien apvainojusies...

2. Garlaicība

Tas nenozīmē, ka jums pašas attiecības šķiet garlaicīgas un nevēlaties tās turpināt. Tikpat labi tu vari būt garlaikota savā darbā, ģimenē vai draudzeņu sabiedrībā. Rutīna ir lielisks piemērs, kas sāk garlaikot cilvēkus, un sekss ir pirmais, kas no tā cieš...

3. Spēka izsīkums

Ja, paskatoties uz savu vīrieti, liekas - nu ne jau viņam draud spēka izsīkums, tad zini, ka tavs vīrietis ir tieši tāds pats kā jebkurš cits cilvēks. Cilvēks, kuram ir spēks un ir bezspēks. Kuram enerģijas ir tik daudz, cik ir. Pavadot dienu strādājot, gatavojot, vingrojot un rūpējoties par ģimeni, ir viegli no dzīves izslēgt laiku seksam.

Pat pornozvaigzne vai seksa monstrs var atteikt noguruma pēc.

4. Depresīvs noskaņojums vai stress

Jā, depresīvs noskaņojums nav depresija, kas jau uzskaitāma par nopietnu saslimšanu. Par depresīvu noskaņojumu var saukt psiholoģisku reakciju, kas ir īslaicīga un nav tik smaga, lai cilvēks nevarētu šīs depresijas laikā pildīt savus pienākumus un pārvarēt nomācošās skumjas. Nereti cilvēks izvēlas tieši gulēt, lai nebūtu jādomā par savām problēmām, nomāktību. Depresīvs noskaņojums mūs var skart biežāk un nemanāmāk. Tomēr tas nepaliek bez sekām zemapziņā, tāpat kā pārlieku liels stresa līmenis ikdienā. Stresā organisms sākumā mēģina kaut ko darīt, lai situāciju izlīdzinātu, taču rezervju nepietiek un cilvēks jau fiziskā līmenī sāk izjust dažādas izmaiņas veselībā, tostarp seksuālās apetītes zudumu.

Foto: PantherMedia/ScanPix

5. Zems pašnovērtējums

Ja ir bijusi grūtniecība vai jebkādu citu apstākļu dēļ mainījies ķermenis, partneris nereti sāk kautrēties šīs izmaiņas atklāt otram seksa laikā. Viņam vieglāk ir visu laiku izdomāt atrunas, nekā saņemties un paskatīties patiesībai acīs.

Galu galā viņš vai viņa mīl tevi tādu, kāda vai kāds esi!

Bet atceries arī, ka pētījumi liecina - nometot svaru, aptuveni 40% cilvēku paši sajūtas seksīgāki un brīvāki.

Pastāsti, kāpēc arī tavās attiecībās sekss nu jau ir daudz retāk...

Lai jums lieliska seksuālā apetīte!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu