Saules mūžu karalienei jeb kā nodzīvot līdz deviņdesmit?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Atzīmējot karalienes Elizabetes II deviņdesmit gadu jubileju, rodas jautājums, kā viņa sevi uztur tik spriganu? Lūk, pāris lietas, kuras vajadzētu mācīties no pasaules iemīļotās karalienes.

 
Foto: AP/Scanpix

Izbaudi savu ēdienu lēni un ēd regulāri

No karalienes Elizabetes II varam mācīties regulāru ēdienreižu ievērošanu, kas patiešām ir veselīgi ikdienā, un, ja ēdiens ir sabalansēts un nav par daudz, tas arī neradīs lieko svaru. Nākamā lieta ir nesteidzīga ēšana, piemēram, karaliene pēc katra kumosa novieto atpakaļ uz galda dakšiņu un nazi, lai varētu koncentrēties uz ēdiena izgaršošanu un tikai tad, kad tas ir norīts, ķerties klāt nākamajam.

Atceries, ka tavam kuņģim vajag 20 minūtes, lai tev pateiktu, ka ir gana, tāpēc nesteidzies ar ēšanu!
 
Foto: EPA/LETA

Mērenība un skaidrība it visā...

Mērenība un pieticība laikam raksturos karalieni Elizabeti II līdz mūža galam. Iespējams, tas arī tāpēc, ka kara laikā nācās piedzīvot arī naudas taupīšanas un kuponu krāšanas laikus. Jā, viņai garšo dzērieni - bet tikai viens vai divi.

Starp citu, viņas tradīcija ir pirms lenča izdzert glāzi džina ar toniku un aperitīvu «Dubonnet», kam pievienots ledus kubiciņš un citrona šķēlīte. Tas nemaz nav slikti kuņģa darbības uzlabošanai.

Viņa ēd regulāras maltītes, bet tajās ir daudz dārzeņu.

Pretēji karalienei Elizabetei I viņa nealkst ēst pāvus, gulbjus vai pat ežus, viņa priekšroku dos liesam jēra gaļas gabalam un dārzeņiem.

Karaliene dievina pēcpusdienas tējas laiku un saldumus, tomēr viņa zina, ka tos apēdīs mazāk, ja ievēros tējas laika tradīcijas, nevis ar tējas krūzi un cepumiem apsēdīsies pie televizora ekrāna.

 
Foto: AP/Scanpix

Iegādājies sev mājdzīvniekus un iekop sakņudārzu

Ne vien stresa mazināšanai, bet arī sportam. Karaliene ik dienas dodas garās pastaigās ar saviem mīļajiem korgijiem un tāpat ir bieži redzama zirga sedlos. Mīlestība pret dzīvniekiem liek tev tapt aktīvam.

Karalienei Elizabetei II ir pašai savs sakņu dārzs. Karaļnama dārznieki šajā dārzā audzē tomātus, kāršu pupiņas, sīpolus, puravus un burkānus. Nereti arī pati karaliene dodas uz savu mazdārziņu, lai aplūkotu, kā tur aug viņas lolojumi.

 
Foto: Scanpix/Reuters

Esi aktīvs!

Protams, neesam mēs karalieni redzējuši aerobikas triko, bet skaidrs, ka viņa nav aizmirsusi par fiziskajiem vingrojumiem ar īpašiem elpošanas elementiem. Gadu desmitiem viņa dodas pastaigās un izjādēs - pat pēc skrimšļa operācijas 2013. gadā viņa nebijās sēsties zirgā un rehabilitēties.

Karaliene arī vienmēr domā par savu stāju - lai mugura ir taisna. Joga, riteņbraukšana, pastaigas, skriešana, teniss - tie visi ir osteoporozes ienaidnieki un labākie draugi tavai sirdij.

 
Foto: Scanpix/Reuters

Jūties mīlēts

Ja tev ir mīloša ģimene, kas tevi atbalsta ik uz soļa, un tu redzi tās turpinājumu savos bērnos, mazbērnos - tā ir motivācija dzīvot vēl ilgi. Laimīgs cilvēks ir arī veselīgs cilvēks, tāpēc mēģināsim būt tādi!

Un karalienei dzimšanas dienā vēlam stipru veselību un dzīvesprieku!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu