Izvēloties skolas somu, modes tendences nav prioritāte

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skolas soma ir svarīgs skolēna identitāti raksturojošs elements, tāpēc būtiski izvēlēties tādu modeli, kas palīdz mācību procesā, nevis traucē. Stiliste un imidža dizainere Kristīne Rudzinska uzsver, ka somas ērtums ir svarīgāks izvēles kritērijs, nekā šī brīža modes tendences.

Tā kā skolēniem katru dienu jānes uz mācību iestādi burtnīcas, klades un grāmatas, tad nozīmīgs aspekts, izvēloties skolas somu, ir tās svars. Stiliste akcentē, ka optimāls somas svars ir līdz vienam kilogramam. Tā kā bērns skolas vecumā vēl aug un attīstās, ļoti būtisks somas atlases faktors ir ergonomika, tāpēc jāraugās, lai somai tās aizmugurējā daļā un uz lencēm ir speciāli polsteri, tomēr ar to vien nepietiks, ja skolēns somu nepareizi nēsās. Lencēm ir jābūt tādā garumā, lai soma pilnībā piegulētu pie bērna muguras, līdz ar to tās svars vairāk balstīsies uz plecu, nevis muguras muskuļiem.

Kā nākamo būtisko faktoru stiliste Kristīne Rudzinska min drošības aspektu, tāpēc labāk izvēlēties somas, kuru dizainā ir iekļauti atstarojoši elementi. Šobrīd veikalu sortimentā ir somas, kurām ir pat papildus mirgojošas un izgaismojošas nūjiņas.

Ja bērns skolas gaitas uzsāk pirmo reizi, vecākiem nevajadzētu liegt bērnam izvēlēties somu ar savu iecienītāko multiplikācijas filmu varoņiem, jo tas sniegs papildus drošību un spēku, uzsākot mācības. Tāpat būtiski, lai soma būtu mitrumizturīga, viegli atverama un pārskatāma.

Ja mugursoma jāizvēlas pusaudžiem, stiliste rekomendē apzināties, ar ko jaunietis sevi asociē un ar ko nodarbojas brīvajā laikā, kas var ietekmēt somas dizaina izvēli, taču joprojām svarīgākais faktors ir tas, vai somai ir speciālie polsteri, lai mazinātu ietekmi uz mugurkaulu un sprandas zonu.

Runājot par aktuālajām krāsām šajā sezonā, tās ir arī gana praktiskas, jo modē ir tumšās dārgakmeņu un dabas krāsas, piemēram, tumši zils, tumši zaļš, smaragda un rubīna toņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu