Matu modes trends: boho jeb 70. gadu stils.

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Bārkstis, krāsas, ziedu raksti: boho stils svin savu modes uzvaras gājienu – septiņdesmito gadu atdzimšanu! Septiņdesmito gadu stils ir elegants un sievišķīgs. Kā panākt lielisku izskatu gan šīs vasaras karstākajos festivālos, gan draudzenes kāzās, stāsta Create in Riga Stila akadēmijas radošā direktore Natālija Rivoņenko.

Lakats var būt gan aksesuārs, gan otrās dienas matu glābējs

Gari, izlaisti mati ir septiņdesmito gadu stila elements, īpaši uzmanība tiek pievērsta matu ieveidošanai, parasti mati ir nedaudz ieviļņoti. Tagad modes kanoni nosaka pievienot kopējam tēlam arī lakatu, kas kalpos kā spilgts akcents. Nav svarīgi, vai lakats ir saskaņots ar apģērbu, vai spēlējas kontrastiem – galvenais, lai tas pieguļ jūsu galvai un ir viegli sasienams, tāpēc eksperti iesaka izmantot zīdu, kas ir smalks un viegls audums. Otrajā festivāla dienā, kad mati ir pārdzīvojuši traku nakts ballīti, lakats būs īpaši labs sabiedrotais!

Uz pieres apgriezti mati no modes neiziet

Katrs puķu bērns septiņdesmitajos gados zināja - dzīve ir labāka ar čolku. Mēs vēlamies atgriezt atpakaļ modē šo tendenci, sevišķi lielu uzmanību pievērst tai šajā vasarā! Čolka, kas stiepjas pāri uzacīm. Ieveidot var gan klasiski, pāri uzacīm, bet, kārtīgi izžāvējot, vai arī veidot uz malām, sadalot to uz pusēm. Čolka īpaši eleganti izskatīsies garu matu īpašniecēm. Meitenes, kas meklē jaunu ekstravagantu griezumu, lūdziet saviem meistariem pēc čolkas, kas stiepjas pāri uzacīm!

Čārlija eņģeļi atgriežas pilsētā

Matu a la Farrah Fawcett stils: ikoniskais septiņdesmito gadu stils, kas kulta statusu ieguva pēc slavenā seriāla «Čārlija eņģeļi», kur populāras bija viļņainās dāmu frizūras. Grandiozs apjoms un bezgalīgi daudzi slāņi, galvenokārt, matu lokas izgrieztas uz āru. Matu garums ir vismaz līdz pleciem. Šodien aktuāli ir šie paši Čārlija eņģeļu viļņi, tikai nedaudz maigākā izpildījumā. Šobrīd aktuālāk ir matus ieveidot nedaudz smalkāk – vairākos slāņos un smalkākās lokās.

Bizes

Vēl viena šīs vasaras top tendence būs bizes – nevīžīgas, gludas, spurainas, galvenais - ļaujies savai iztēlei. Bizēm akcentus vari likt ar šajā sezonā aktuālajām matu rotām – fliteriem un metāla aksesuāriem. Lai nofiksētu frizūru, izmanto īpaši stipras fiksācijas matu laku, bet pievērs uzmanību, lai laka nepadara matus lipīgus!

Foto: publicitātes
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu