Zelta likumi labai intīmās zonas pašsajūtai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sievietes intīmā higiēna ir delikāts temats, par kuru daudzas no mums bieži nevēlas runāt, jo jūtas neērti. Taču sievietes intīmā zona ir ļoti īpaša – tai ir specifiska flora un īpašības, līdz ar to tai nepieciešamas papildu rūpes un uzmanība.

Ikvienai sievietei reproduktīvajā vecumā ir izdalījumi no maksts, kas aizkavē mikroorganismu iekļūšanu makstī un aizsargā to pret infekcijām. Tas ir normāli, un par to nav jāraizējas. Tomēr, ir vairāki priekšnoteikumi, ko vēlams ievērot, lai nerastos diskomforta sajūta, kas var kļūt par cēloni ginekoloģiskai saslimšanai.

Apģērbam ir būtiska nozīme

Pēdējos gados sievietes ērtuma un praktiskuma dēļ iecienījušas džinsus un pieguļošas bikses, ne vienmēr aizdomājoties, ka šāds apģērbs rada pastiprinātu svīšanu. Jāatceras, ka kleitas un svārki ir daudz piemērotāks apģērbs sievietes intīmās zonas labsajūtai, it īpaši vasarā.

Apakšveļas izvēles likumi

Uzmanība jāpievērš arī apakšveļas izvēlei. Ieteicams priekšroku dot kokvilnas apakšveļai, jo tai ir lieliska gaisa caurlaidība – tā ļaus ādai elpot. Sintētiska auduma apakšveļa ne tikai neelpo, bet arī labāk saglabā mitrumu, kas var izraisīt ādas iekaisumu.

Cieša, neērta apakšveļa, īpaši stringi, var veicināt resnās zarnas baktēriju nokļūšanu vagīnā, kas nopietni palielina risku saslimt ar maksts un urīnceļa infekciju. Lielāka uzmanība apakšveļas iegādei jāpievērš gadījumos, ja ir kādas intīmas veselības problēmas.

Aizmirsti par apakšveļu!

Muļķīgi ir vējainā dienā ģērbties plandošā kleitā un neuzvilkt apakšveļu vai uzvilkt džinsus bez apakšveļas - tā sieviete savai veselībai var tikai kaitēt. Tomēr ir situācijas, kad par veļu ieteicams aizmirst – noteikti, kad dodies gulēt. Ļauj ādai elpot!

Labs veļas mazgāšanas līdzeklis

Veļas mazgāšanai ieteicams izvēlēties līdzekļus, kas paredzēti jutīgai ādai, bez sintētiskām krāsvielām un smaržvielām. Tāpat ieteicams neizmantot balinātāju, kas var izraisīt alerģisku reakciju.

Regulāra veļas maiņa

Lai gan regulāra veļas maiņa šķiet pašsaprotama, tomēr jāuzmanās, lai karstā vasaras dienā vai pēc intensīva treniņa apakšveļa nav mitra. Mitra un silta vide ir lieliska vieta, kur vairoties baktērijām.

Neaizrauties ar biksīšu ieliktnīšiem

Ikdienā bez īpašas nepieciešamības vai iemesla nevajadzētu lietot biksīšu ieliktnīšus, lai intīmā zona pēc iespējas vairāk tiktu vēdināta un tai piekļūtu gaiss, un tādā veidā tiktu samazināta arī svīšana. Ja tomēr ir nepieciešamība lietot biksīšu ieliktnīšus, tad tie jāmaina vismaz ik pēc četrām stundām. Ieteicams izvēlēties tādus, kas nesatur aromatizētājus un krāsvielas.

Ļoti būtiski ir ievērot higiēnu

Lai intīmā zona būtu tīra un sieviete justos labi, pietiek ar mazgāšanos divas reizes dienā, parasti no rīta un vakarā.Biežāk mazgāties speciālisti neiesaka, jo tad mainās pH līmenis makstī.

Sievietes visbiežāk dabisko intīmo vidi izjauc, par to nepareizi rūpējoties. Piemēram, lietojot mazgāšanās līdzekļus, kas paredzēti ķermeņa kopšanai. Šādi līdzekļi var izjaukt dabisko mikrofloru. Noteikti jāizvairās lietot antibakteriālās ziepes, jo tās intīmajā zonā var radīt pat iekaisumu. Jāpievērš uzmanība, ka lielākā daļa ķermeņa mazgāšanas līdzekļu tiek ražoti, lai saglabātu un atbilstu ādas dabiskajam pH līmenim, kas ir 5,5, taču intīmajā zonā, dzīves posmā no pubertātes līdz menopauzei, tas ir amplitūdā no 3,8 līdz 4,5. Tādēļ, izmantojot parasto dušas želeju arī intīmās higiēnas nodrošināšanai, jutīgā āda var tikt pārlieku kairināta, iznīcinātas labvēlīgās baktērijas un var rasties iekaisums. Intīmo zonu ieteicams skalot ar siltu ūdeni, taču, ja tas nerada vēlamo komfortu, tad jāizmanto speciālie intīmās zonas higiēnai paredzētie mazgāšanās līdzekļi, kas palīdz nodrošināt dabisku aizsardzību. Mazgājot šo delikāto zonu, nav ieteicams lietot sūkli, jo tas var radīt ievainojumus maigajai un jutīgajai ādai.

Speciālie mazgāšanās līdzekļi

Samērā bieži dzirdēti speciālista ieteikumi, ka intīmās zonas kopšanai pietiek ar tīru ūdeni, tikai dažkārt jālieto kāds intīmās zonas kopšanas līdzeklis. Tomēr atklāts ir jautājums, vai tas spēj saglabāt nemainīgu pH līmeni? Lai to pierādītu, var minēt pavisam vienkāršu piemēru – sasvīdušu padušu sviedru smaržu nav iespējams likvidēt ar tīra ūdens palīdzību, ir nepieciešams sārms. Līdzīgi ir ar sievietes intīmo zonu. Turklāt sievietes intīmo zonu klāj neliela tauku kārtiņa. Tāpēc, lietojot speciālos intīmās zonas kopšanas līdzekļus, iespējams vieglāk noskalot tauku virskārtiņu, tādā veidā gan atbrīvojoties no nepatīkamā aromāta, gan gļotādā saglabājot normālu pH līmeni.

Intīmās higiēnas līdzekļu lietošana īpaši svarīga:

  • menstruāciju laikā,

  • grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā,

  • menopauzes laikā un periodā pēc menopauzes.

Kā izvēlēties pareizāko intīmās zonas kopšanas līdzekli

Izvēloties intīmās zonas kopšanas līdzekli, ieteicams pārliecināties, vai tas nesatur ziepes un spirtu, vai tas ir hipoalerģisks un ir klīniski un ginekoloģiski pārbaudīts, kā tas ir Lactacyd Pharma produktiem. Lactacyd Pharma intīmās zonas kopšanas līdzekļi satur dabisko pienskābi, kas ir svarīga intīmās zonas veselībai, jo tā regulē pH līmeni, mitrina un nodrošina dabisku aizsardzību.

Ļoti svarīgi ir izvēlēties konkrētajā dzīves situācijā piemērotāko līdzekli:

  • Sievietēm ar nedaudz iekaisušu un jutīgu intīmo zonu ikdienas lietošanai ieteicams izvēlēties Lactacyd Pharma SENSITIVE, jo tam ir pielāgots pH līmenis un formula, kas bagātināta ar bioloģisko pienskābi. Tas nesatur smaržvielas un ir izstrādāts īpaši maigai higiēnai.

  • Savukārt intīmās zonas dabiskās aizsardzības spējas stiprinās Lactacyd Pharma ar ANTIBAKTERIĀLU IEDARBĪBU. Tas satur dabiskas antibakteriālas vielas, kas palīdz novērst baktēriju vairošanos, kā arī izvairīties no infekcijām un nepatīkama aromāta. Īpaši ieteicams lietot grūtniecības laikā, pēcdzemdību periodā un paaugstināta riska situācijās, piemēram, intensīvi sportojot, peldot vai nēsājot cieši pieguļošu apģērbu.

  • Pateicoties unikālajai formulai, L2G-complexTM (satur: pienskābi, gliceriloleātu un glicerīnu) Lactacyd Pharma HYDRATANT ar mitrinošu iedarbību nodrošina ilgstošu intīmās zonas barošanu un mitrināšanu. Tas palīdz atjaunot un pastiprināt delikātās intīmās zonas ādas dabīgo hidroplipīdu slāni. Ieteicams lietot menopauzes laikā un pēc tās, kā arī, lai mazinātu sausuma sajūtu intīmajā zonā grūtniecības laikā vai lietojot medikamentus.

    omega-pharma.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu