Vasaras dekors Nr.1 - piekarināmie puķupodi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Pēc jau vairākiem stādu tirdziņiem un ziedu izpārdošanām lielveikalos nu ir jāsāk domāt, kā gudri izkārtot iegādātos augus un kur tos stādīt. Šobrīd vienlaikus ar puķupodiem uz statīva ārkārtīgi populāra un dizaineru iemīļota augu izkārtošanas metode ir piekaramie puķupodi. Šovasar ļaujies fantāzijai un izrotā māju ar neordināriem puķupodiem vai pagatavo tos kopā ar bērniem.

Ģeometrijas elegance

Augus stādi ģeometriskos podiņos vai pagatavo tos no salmiņiem - metāla stieplītē saver tievas metāla caurulītes vai ar metālisku krāsu nokrāsotus salmiņus un izveido kādu ģeometrisku figūru.

Meža skaistums

Apvieno puķupoda keramikas materiālu ar biezu linu vai kokvilnas virvi. Dinamiskākam izskatam - sakarini puķupodus koka zarā, tādējādi veidojot savdabīgu koka un lapu efektu.

Spuldzītes moments

Izveido amizantu dekoru ar spuldzēm un sukulentiem - iekarini guļamistabā vai darba istabā spuldzītes, kurās iestādīti miniatūri kaktusi, eševērijas vai citi sukulenti.

Puķupodi pie sienas

Pie sienas piestiprini trijstūrveida puķupodus vai metāliskus turētājus, kuros var ievietot ģeometrisku formu puķupodus. Interesantākam izskatam blakus augiem piestiprini līdzīgas formas dekorus, piemēram, rombveida spoguļus vai gleznas.

Vintāžas glamūrs

Izveido makramē stila puķupodu turētājus no kokvilnas vai linu virves un iekarini tajos sudraba vai zelta puķupodus - šāda puķupodu karināšanas metode bija populāra 70. gados, bet nu jau otro gadu pēc kārtas šī mode piedzīvo renesansi. Ar atraktīvajiem puķupodiem veido kompozīciju - blakus sakarini trīs puķupodus un vidū liec pašu lielāko puķupodu, kam ir garākie turētāji.

Lidojošie terāriji

Līdzīgi kā piekarināmajās spuldzītes, griestos vai verandas sijās iekarini miniatūrus stikla terārijus, kuros iestādi sukulentus vai kaktusus.

Puķupodu plauktiņi

Minimālisma tendencēm attīstoties, ir radušies arī savdabīgi minimālisma stila plauktiņi - puķupodi. Tiesa, šādi puķupodi varētu būt samērā bīstami pagalmā - viens vēja pūtiens, un puķupods būs gar zemi. Šādi plauktiņi lieliski iederēsies viesistabā vai guļamistabā, kuru interjers ir ieturēts skandināviskajā minimālisma stilā, turklāt tos ir viegli pagatavot pašam.

Pompozais stikls

Piešķir telpai sirreālu izskatu ar stikla vai akrila vāzēm, kas piestiprinātas pie sienas. Izvēlies vairākas rombveida vāzes vai puķupodus un ar tiem izveido ģeometriskas formas kompozīciju, piemēram, lielāku romba formu.

Krāsainā keramika

Atraktīvākam dizainam izvēlies saskaņotus un apgleznotus puķupodus, piemēram, baltus podiņus ar krāsainu apakšdaļu. Šovasar modē ir arī ombre krāsojums un izplūdušās krāsas efekts, kuru var radīt pašrocīgi - vienkārši nokrāso māla podu baltu un pēc tam ar akvareļu krāsām pludini savas iecienītākās krāsas. Neaizmirsti pašu krāsotos podiņus noklāt ar caurspīdīgu laku.

Grozu un burku jaunais lietojums

Pārveido vecos grozus vai burkas par šarmantiem piekarināmajiem puķupodiem. Pie grozu malām piestiprini auklas un piekarini tos verandā, balkonā, guļamistabā vai pat virtuvē un ieliec tajos šopavasar iegādātos nokarenos augus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu