Roks atkāpjas. Visvairāk tiek patērēta hiphopa mūzika

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2017. gada mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» apkopotie dati par mūzikas industriju lielākajā tirgū ASV pirmo reizi iezīmē jaunu tendenci - rokmūzika vairs nav populārās mūzikas vispieprasītākais žanrs. Par tādu kļuvis hiphops un urbānā mūzika.

«Nielsen SoundScan» ziņojums ilustrē klausītāju mūzikas klausīšanās paradumu izmaiņas, kā arī jaunākās tendences.

Astoņi no desmit populārākajiem gada māksliniekiem, apkopojot mūzikas straumēšanas servisu datus, pārdoto albumu skaitu, pārstāv hiphopa/urbānās mūzikas žanru. Pirmajās divās vietās ierindojies Komptonas reperis Kendriks Lamārs un kanādiešu reperis Dreiks. Vēl topā tādi mākslinieki kā «Future», Bruno Marss, «The Weeknd», Eminems un «Lil Uzi Vert». Tikai Eds Šīrans (3) un Teilore Svifta (4) pārstāv citus žanrus, kas arīdzan par rokmūziku nav dēvējami.

59% kāpumu piedzīvojuši mūzikas straumēšanas servisi, un arī lielā mērā pateicoties hiphopam. Deviņi no desmit populārākajiem mūziķiem straumēšanas servisos pārstāv hiphopu un urbāno mūziku.

Rokmūzikas kontekstā aina nav pārāk iepriecinoša. Starp pieprasītākajiem mūziķiem galvenokārt ir vai nu rokmūzikas klasiķi («The Beatles»), vai rokmūzikas nostalģijas grupas («Metallica»). Viens no pieciem pieprasītākajiem roka albumiem nebija nekāds albums, bet gan filmas «Guardians of the Galaxy 2» skaņu celiņš.

Tādi aktuāli rokmūzikas vārdi kā «Foo Fighters», «Arcade Fire», «Queens of the Stone Age», «Spoon», «The Killers», «The National» top10 nav atrodami. To vietā komerciāli orientēti kolektīvi - «Imagine Dragons», «Twenty One Pilots», kurus roka žanram pagrūti pieskaitīt.

Labā ziņa, ka par 20% pieaudzis arī pieprasījums pēc vinilplatēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu