Tūkstošiem cilvēku vēro ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki tūkstoši cilvēku šodien vēroja Latvijas augstāko amatpersonu ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa, par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai.

Spēlējot Nacionālo bruņoto spēku orķestrim apmēram 200 valsts amatpersonas, Saeimas deputāti, diplomātiskā korpusa pārstāvji, kā arī Augstākās padomes deputāti, kas balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu, nolika ziedus Brīvības pieminekļa pakājē.

Svinīgo ceremoniju vēroja vairāki tūkstoši dažāda gadagājuma cilvēku gan sirmgalvji, gan jaunieši, kā arī ģimenes ar maziem bērniem.

Ziedus nolika Valsts prezidents Valdis Zatlers, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) u.c.

Pēc svinīgās ziedu nolikšanas ceremonijas Zatlers devās pie cilvēkiem, lai sveiktu viņus svētkos. Prezidents cilvēkiem spieda rokas, vēlēja skaistus svētkus, jokoja un atbildēja uz jautājumiem. Īpašu prieku Zatlers izrādīja sasveicinoties tieši ar bērniem.

Paspiest Valsts prezidentam roku vēlējās arī ārvalstu viesi, kuri izmantoja iespēju šo brīdi iemūžināt fotogrāfijās un video. Zatlers to neatteica.

Kā ziņots, pirms 21.gada 4.maijā tika pieņemta Deklarācija par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu