Medvedevs Rietumus brīdina par jaunu Auksto karu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dmitrijs Medvedevs ilgi gaidītajā publiskajā uzrunā tā arī skaidri neatklāja savus plānus nākamgad gaidāmajās prezidenta vēlēšanās. Taču Krievijas līderis nekavējās veltīt asus vārdus rietumu valstīm, brīdinot, ka turpmāka neapdomīga rīcība var novest pie atkārtotas Aukstā kara situācijas rašanās, ziņo BBC.

Jautāts par plāniem prezidenta vēlēšanās, Medvedevs teica, ka savus nodomus sabiedrībai darīs zināmus "drīz". Jāatgādina, ka arī Medvedeva priekšgājējs Vladimirs Putins, kurš 2012.gadā atkal saskaņā ar Konstitūciju drīkst kandidēt un kļūt par prezidentu, savus nodomus skaidri nav atklājis. Viņa izteikumi gan liek domāt, ka viņš vēlēšanās, visdrīzāk, kandidēs.

Brīdina par Auksto karu

Runājot par strīdīgo ASV raķešu vairogu un tā objektu izvietošanu Eiropā, Medvedevs norādīja, ka Amerikai un Krievijai jāatrod kopīga valoda un jāsadarbojas.

Ja vienošanās netikšot panākta, Krievija pat varētu izstāties no kodolieroču samazināšanas līguma "Start".

"Tas būtu ļoti slikts scenārijs. Tas būtu scenārijs, kas mums liktu atgriezties Aukstā kara ērā," paziņoja lielvalsts līderis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu