E.coli infekcija laupījusi 30 cilvēku dzīvības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Enterohemorāģiskās E.coli (EHEC) baktērijas izraisītajai infekcijai laupot vēl viena cilvēku dzīvību Frankfurtes pilsētā, kopējais slimības upuru tagad sasniedzis 30, ceturtdien apliecināja Vācijas varasiestādes.

Pēdējais slimības upuris ir 57 gadus vecs vīrietis, kurš pagājušajā mēnesī ar sievu ciemojies Hamburgā, kur noticis infekcijas uzliesmojums.

Atskaitot vienu, visi pārējie kopš maija vidus reģistrētie nāves gadījumi bijuši Vācijā. Par slimības upuri kritusi arī kāda sieviete Zviedrijā, kas nesen bija atgriezusies no Vācijas.

Ar E.coli baktērijas izraisītām slimībām vismaz 14 valstīs inficējušies vairāk nekā 2800 cilvēku. Varasiestādes joprojām nav noskaidrojušas epidēmijas avotu.

Vācijas pircējiem ieteikts pārtikā nelietot neapstrādātus asnus, gurķus, tomātus un salātus.

Vācijas veselības ministrs Daniels Bārs trešdien pauda cerību, ka E.coli baktērijas izraisītās infekcijas uzliesmojumā sliktākais jau ir aiz muguras, ņemot vērā, ka jaunu inficēšanās gadījumu skaits sarūk.

"Es vēl nevaru atcelt izsludinātos brīdinājumus, taču mums ir pamats cerībām, ka jaunu inficēšanās gadījumu skaits pastāvīgi sarūk," televīzijā ARD skaidroja ministrs. "Visticamāk, būs vēl jauni gadījumi un mums diemžēl vēl nāksies saskarties ar to, ka cilvēki mirst no šīs infekcijas, taču jaunu inficēšanas gadījumu skaits nenoliedzami samazinās un sliktākais ir aiz muguras."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu