Bērniem plunčāties piekrastes siltajās peļķēs ir bīstami! (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinoties karstajam laikam, slēgtajās ūdenstilpēs strauji vairojas baktērijas un vīrusi. Pēdējās dienās desmitiem bērnu nonākuši slimnīcā ar dažādām zarnu infekcijām, kā rezultātā bērniem draud atūdeņošanās. Tāpēc ārsti brīdina - nav prātīgi ļaut bērniem plunčāties piekrastes siltajās peļķēs, kur var būt savairojušās daudz dažādu baktēriju.

Ap 60 bērnu katru dienu nonāk Bērnu slimnīcas neatliekamās palīdzības nodaļā ar dažādām zarnu infekcijām. Ārsti pieļauj, ka lielākajā daļā gadījumu inficēšanās avots ir bijusi kāda slēgta ūdenstilpe. Īpaši bīstamas veselībai esot seklās piekrastes peļķes. Tāpēc tas, ka vairākums šajās dienās saslimušo ir mazi bērni, ārstus nepārsteidz.

«Vecāki savam bērnam izvēlas to siltāko ūdeni. Un tās ir tās pļenčkas pie jūras, pie ezeriem un pie citām ūdenstilpēm, kur ūdens vienkārši nemainās. Tas vienreiz ir ieskalots un tur ir. Bērni plunčājoties ūdeni sarijas, ne jau dzer, bet bērns jau nemāk tā peldēties, ka viņam mutē netiek ūdens, un tādā veidā viņi inficējas ar to floru, kas nu tur ir gadījusies,» stāsta pediatre Ina Pelīte-Vēvere.

Turpinoties karstajam laikam, ūdens Latvijas ezeros un upēs ir ļoti silts. Un tas patīk ne tikai cilvēkiem, bet arī baktērijām un vīrusiem.

Entero, adeno un rotavīrusi tur savairojas ļoti strauji.

Kopumā Latvijā epidemiologi vērienīgus šo slimību uzliesmojumus gan nav konstatējuši. Vīrusu un baktēriju pārmērīgas izplatības dēļ neviena peldvieta arī nav slēgta.

Mazuļu mammas saka: piekrastes peļķēs ir sekls un ūdens ir silts.

Tāpēc viņas tur bērniem ļaus plunčāties arī turpmāk.

Zarnu infekcijas gadījumā bērniem visbīstamākā ir atūdeņošanās. Tāpēc smagākos gadījumos bērni tiek hospitalizēti.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu