Ukrainā pie Krievijas diplomātiskajām pārstāvniecībām notiek ukraiņu nacionālistu protesta akcijas

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainā pie Krievijas diplomātiskajām pārstāvniecībām, kur svētdien darbojas Krievijas prezidenta vēlēšanu iecirkņi, protesta akcijas rīko ukraiņu nacionālisti.

Taču nobalsot vēlēšanās var tikai Krievijas diplomāti, jo Ukrainas Iekšlietu ministrija ir aizliegusi balsot pārējiem Krievijas pilsoņiem, un pie Krievijas diplomātiskajām pārstāvniecībām izvietoti policisti, kas tajās ielaiž tikai diplomātus.

Kijevā policija un Nacionālā gvarde ir slēgusi satiksmei ielu pie Krievijas vēstniecības, un pie tās ir sapulcējušies protestētāji no ukraiņu nacionālistu organizācijām. Viņi pie vēstniecības ieejas novietojuši lāča figūru ar balalaiku un improvizētu «pieminekli» Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, uz kura pamatnes ir necenzēts uzraksts. Pie metāla žoga, ko pie vēstniecības novietojusi policija, piekārti nacionālistu transparenti «Nost ar Maskavas okupantiem - roklaižām!» un «Nē - Putina vēlēšanām Ukrainā!» Pie žoga arī izvietotas fotogrāfijas, kurās redzami karadarbībā valsts austrumos kritušie Ukrainas karavīri.

Līdzīgas nacionālistu protesta akcijas notiek arī pie Krievijas ģenerālkonsulāta Harkovā un konsulātiem Odesā un Ļvovā.

Jau vēstīts, ka Ukrainas Iekšlietu ministrija ir paziņojusi, ka svētdien, kad Krievijā notiek prezidenta vēlēšanas, šīs valsts diplomātiskajās pārstāvniecībās tiks ielaisti tikai diplomāti, bet pārējiem Krievijas pilsoņiem nobalsot būs liegts. Savukārt Ukrainas Ārlietu ministrija nosūtījusi notu Krievijai, kurā informēja, ka uzskata Krievijas prezidenta vēlēšanu rīkošanu okupētajā Krimā par nelikumīgu, un atļaus pilna apjoma balsošanu Krievijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Ukrainā tikai gadījumā, ja Krievijas prezidenta vēlēšanas nenotiks Krimā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Krievijā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas, taču visā priekšvēlēšanu kampaņas laikā tās nav radījušas kaut mazāko intrigu, jo faktiski neviens nešaubās, ka tajās kārtējo reizi uzvarēs līdzšinējais Kremļa saimnieks Vladimirs Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu