Baravikas saldā krējuma mērcē ar kartupeļu klimpām

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī ir klasiskās baraviku mērces variācija – ātri, viegli un ļoti garšīgi. Baravikas ar krēmīgo mērci vislabāk saskan ar ozolkokā izturētu, labi nobriedušu šardonē ar patīkamu skābumu – «Kidia Chardonnay Reserva», iesaka «Rimi» gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis, kā arī vīnzinis Mārcis Mitrevics.

Nepieciešams:

  • 200 g sagatavotu gnoči jeb kartupeļu klimpu
  • 4 vidēja izmēra baravikas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 šalotes sīpols
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • 2 timiāna zariņi
  • 30 ml sausa baltvīna

Pagatavošana:

Smalki sakapā šalotes sīpolus, sēnes sagriež gabaliņos, uzkarsē sviestu un olīveļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sēnes un apcep zeltaini brūnas.

Pielej baltvīnu, ļauj, lai tas nedaudz iztvaiko, pieliek saldo krējumu un timiānu.

Turpina vārīt aptuveni vienu minūti, līdz mērce kļūst bieza. Tikmēr uzvāra gnoči un pēc tam tos apcep sviestā, piešķirot kraukšķīgāku garoziņu.

Pasniedzot dekorē ar zaļumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu