Žurnāla «Terra» maija-jūnija nummurs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Terra»

Ceļotājiem un mājās palicējiem Tuvojas vasara, kas ir piemērots laiks atpūtai un ceļojumiem.

Kāds varbūt izvēlēsies doties uz eksotiskajiem Sibīrijas plašumiem, cits — apmeklēt zemes rietumu virzienā. Šajos ceļojumos noderīgs ceļvedis ir mazs, bet gudrs aparātiņš, ko sauc par GPS. Tas noderēja arī amerikāņu piedzīvojumu meklētājam Stīvam Fosetam, kurš veica rekordlidojumu pakārt pasaulei. Savukārt Artūram Dentam, kas devās vienvirziena ceļojumā pa Galaktiku, bija pavisam citi padomdevēji.

Tomēr visdrīzāk, ka daudzi no mums nekur nebrauks, bet rakņāsies piemājas dārziņā, priecējot acis ar pašu stādītajiem košajiem rododendru krūmiem. Tad vakarā var paraudzīties zvaigžņotajās vasaras debesīs, bet citu dienu — doties uz Rīgu un apmeklēt kādu no dabaszinātņu muzejiem. Kas kopīgs visiem šim ceļotājiem un mājās palicējiem? Kopīgs ir tas, ka katrs var atrast kaut ko interesantu un noderīgu žurnālā Terra.

Vēl Terra mēģina populāri paskaidrot, kas tad īsti ir ķīmija un ar ko mūsdienās nodarbojas ķīmiķi, stāsta kā Einšteinam pirms 100 gadiem izdevās paveikt brīnumu lietas, neraugoties uz zeķu trūkumu kājās, un pēta, kāpēc rokgrupas skaļrunī jālej iekšā magnētiskais šķidrums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu