Pirmajā klasē bērni varētu iet vēl bērnudārzā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe pieļauj, ka, sākot bērnu apmācību no sešu gadu vecuma, bērns pirmajā klasē varētu sākt iet, fiziski vēl atrodoties bērnudārzā, ņemot vērā to, ka jau šobrīd vairākas vispārizglītojošās skolas jau ir apvienotas ar bērnudārziem.

Jau ziņots, ka, pēc Koķes domām, mācībām pirmajā klasē nebūtu jānotiek, tikai sēžot skolas solā, bet gan mācot bērniem iepazīt pasauli arī citos veidos - dodoties ekskursijās, apmeklējot muzejus un iesaistot dažādās citās aktivitātēs. Šī iemesla dēļ tagad tiek meklētas iespējas savietot sākumskolas un pirmsskolas mācību saturu.

Ja bērni mācības pirmajā klasē varētu sākt, vēl atrodoties bērnudārzā, mazinātos arī pirmsskolas pedagogu negatīvā attieksme pret to, uzskata Koķe. Viņasprāt, lielā mērā protesti pret pārmaiņām bērnu mācīšanā saistīti ar šo pedagogu bažām par darba zaudēšanu.

Ministre arī uzskata, ka šajā jautājumā jākoncentrējas nevis uz vecumu, kurā sākt bērnu skološanu, bet uz to, kā pēc iespējas ātrāk rosināt un stiprināt bērna zinātkāri līdz brīdim, kad viņš pats ir spējīgs to noturēt.

Koķe arī konstanti uzsver, ka šajā jautājumā vēlas uzklausīt izglītības speciālistu atzinumus. Starp tiem varētu būt gan rajonu un novadu metodisko apvienību speciālisti, gan arī paši pirmsskolas izglītības iestāžu skolotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu