No septembra skolotāju darba samaksa būs 250 latu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valdība otrdien atbalstījusi Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegto jauno pedagogu darba samaksas noteikumu projektu, kas paredz no septembra pedagogu mēneša darba algas likmi samazināt no 345 līdz 250 latiem pirms nodokļu nomaksas, liecina valdības dokumentu sistēmā «e-portfelis» pieejamie dokumenti.

Līdz ar šo noteikumu pieņemšanu pedagogu darba samaksa vispārējās izglītības un interešu izglītības, kā arī profesionālās izglītības iestādēs tiks samazināta par 30%.

Pedagogi ar darba stāžu, kas mazāks par pieciem gadiem, no septembra saņems 245 latus par likmi, savukārt tie, kuriem darba stāžs ir no pieciem līdz desmit gadiem, saņems 250 latus. Pedagogi ar vēl lielāku darba stāžu saņems 255 latus pirms nodokļu nomaksas. Algas samazinājums gaidāms arī izglītības iestāžu vadītājiem un koledžās strādājošajiem pedagogiem.

Pedagogu darba slodze, tāpat kā iepriekš, nedēļā būs 21 kontaktstunda, bet gadā vienas slodzes kontaktstundu skaits būs 840.

Samazinājums aptuveni 25% apmērā attieksies arī uz augstskolu mācībspēku zemākajām mēneša darba algas likmēm. Tā, piemēram, rektora atalgojuma zemākā likme tiks samazināta no 1321 lata mēnesī līdz 991 latam, profesora — no 1101 līdz 826 latiem, bet asociētā profesora — no 881 līdz 661 latam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu