Mūrniece: diemžēl pusaudži var terorizēt skolasbiedrus un skolotājus

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Laikraksta «Latvijas Avīze» rīcībā nonākusi kāda Baložu vidusskolas bērna vecāku anonīma vēstule, ka iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), izmantojot savu personisko ietekmi, iejaucas kāda skolēnu konflikta izmeklēšanā, jo šajā skolā mācās viņas meita.

Uzbrukums zēnam, ko starpbrīdī redzēja visi, kas bija tajā skolas stāvā, notika īsi pirms skolēnu brīvlaika un norisinājās dažās minūtēs. Taču cietušā — 6. klases zēna — māte uzsver, ka dēla konflikts ar klasesbiedriem ildzis jau četrus gadus un to zinājusi skolas vadība un pedagogi.

Raksturā esot ļoti mierīgs un kluss, daudz lasot, stāstīja māte. «Arī pēc pēdējā konflikta dēls neko neteica. Par notikušo ar vecmāmiņu uzzinājām no citiem vecākiem. Tā kā dēlam bija zilumi, sasista roka, šoreiz uzrakstījām iesniegumu policijai. Vairs klusēt nedrīkst — mēs tomēr uzticam savus bērnus skolai, un tur mācību laikā jāgarantē viņu drošība. Cik zinu, pērn tika pazemots cits mazāks zēns,» stāsta cietušā zēna mamma.

Mūrniece skaidro, ka šo atmosfēru skolā veicinot kāds jaunuzņemts zēns, kurš izslēgts no citas skolas. «Diemžēl pārprasto bērnu tiesību dēļ tagad šādi pusaudži var terorizēt gan skolasbiedrus, gan skolotājus,» secina ministre.

Viņa uzsver, ka konfliktā iejauktos arī tad, ja skolā nemācītos viņas bērns. «Jā, es kā mamma, ministre un jebkurš normāls cilvēks nevaru neiejaukties, uzzinot, ka bars skolēnu spārda vienu mazāku zēnu un citi to filmē. Tas ir pretīgs un nežēlīgs gadījums, ārkārtēja situācija,» uzskata ministre.

Konfliktā galvenokārt iesaistīta 6. klase, laikrakstam stāsta skolas direktore Vita Broka. Lai gan skolā jau dežurē pašvaldības policists, pēc šā gadījuma nolemts izvietot arī novērošanas kameras. Ar 6. klasi runājusi Ķekavas novada psiholoģe Diāna Reinholce, novada bāriņtiesas un valsts policijas pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu