Šonedēļ populārākie vārdi - Gunta un Gustavs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Iedzīvotāju reģistra statistikas dati liecina, ka no kalendārā iekļautajiem personvārdiem šonedēļ vispopulārākais vārds ir Gunta (5815), savukārt no vīriešu vārdiem - Gustavs (3358).

No šonedēļ kalendārā iekļautajiem vārdiem populāri ir arī vārdi Ginta (1485) un Gvido (1155). Savukārt visretāk Latvijā izplatīti tādi šonedēļ kalendārā iekļauti personvārdi kā Tālrīts (13).

Vēl vārda dienu šonedēļ svin 505 Agijas, 380 Dagņi, 350 Gusti, 306 Ženijas, 199 Gundas, 191 Atvars, 185 Aldoņi, 80 Nanijas, 79 Dagnes, 76 Ilgmāri un 45 Eiženijas.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) mājas lapā ir pieejama Personvārdu datu bāze. Tajā jebkurš interesents var uzzināt, cik personu reģistrētas Iedzīvotāju reģistrā ar konkrētu vārdu, un iepazīties ar teātra kritiķa un personvārdu pētnieka Gunnara Treimaņa pētījumiem par vārda saistību ar personas rakstura īpašībām.

Informāciju sagatavoja PMLP Personāla vadības un sabiedrisko attiecību departaments.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu