Bērnu bezmaksas vakcinācija pret ērču encefalītu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad valsts apmaksāta vakcinācija pret ērču encefalītu tiek nodrošināta bērniem 24 Latvijas novados un kopumā plānots vakcinēt 29 061 bērnu, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Bezmaksas vakcināciju var saņemt bērni vecumā no viena līdz 18 gadiem, kuri deklarēti kādā no šiem novadiem: Alsungas, Pāvilostas, Dundagas, Ventspils, Engures, Lubānas, Baldones, Pārgaujas, Kārsavas, Kuldīgas, Rojas, Kocēnu, Sējas, Jaunpiebalgas, Rugāju, Kandavas, Talsu, Mērsraga, Aizputes, Krimuldas, Durbes, Raunas, Rucavas vai Ciblas novadā.

Kā skaidro SPKC, minētajās teritorijās saskaņā ar epidemioloģiskās uzraudzības datiem ir visaugstākā saslimstība ar ērču encefalītu. Lai vakcinētos pret bīstamo infekcijas slimību, jādodas pie ģimenes ārsta, kura pamatprakse atrodas kādā no šīm teritorijām.

SPKC atgādina, ka teritorijas ar visaugstāko saslimstības līmeni, kurās 2013.gadā tiek nodrošināta bērnu bezmaksas vakcinācija pret ērču encefalītu tika noteiktas, veicot epidemioloģiskās uzraudzības datu analīzi par saslimstību ar ērču encefalītu piecu gadu periodā - no 2008.gada līdz 2012.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu