Iemācies radoši izmantot iepakojumu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mēneša pēdējā sestdienā, 30. novembrī, no plkst. 11:00 līdz 16:00 aicinām ģimenes apmeklēt Dabas muzeja pasākumu, kurā stāstīsim par iepakojuma materiāliem un kā tos radoši izmantot jaunu lietu veidošanā.

Kastītes, trauciņi, maisiņi, bundžiņas, papīrīši – tie ir daži no iepakojumiem, ar kuriem mēs saskaramies ikdienā – iepērkoties, gatavojot maltītes, saiņojot dāvanas. Izlietotais iepakojums nonāk atkritumu tvertnēs, un dabai draudzīga rīcība paredz atkritumus sašķirot, tā nodrošinot iespēju iepakojumu pārstrādāt jaunās lietās.

Dabas muzeja speciālisti ģimenes dienā aicinās apmeklētājus būt radošiem un sniegt iepakojam otro iespēju, pārveidojot atkritumus par kādu skaistu praktisku vai svētku interjera priekšmetu. Šoreiz būs iespēja pagatavot jaunu trauciņu rakstāmpiederumiem vai citiem nieciņiem, kopā darināsim adventa rotājumus un apsveikuma kartiņas.

Pasākums notiks muzeja 2. stāva izstāžu zālē, kurā norisinās izstāde «Iepakojums un vide». Latvijas Zaļā punkta speciālisti pastāstīs par dažādiem iepakojuma materiāliem un to, kāpēc atkritumi ir jāšķiro, kā arī apmeklētāji varēs apskatīt priekšmetus, kas ražoti no izlietotā iepakojuma. Bērni un vecāki tiks aicināti piedalīties izzinošā spēlē «Zaļā punkta distance».

www.dabasmuzejs.gov.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu