Zīmols Selga akcijā «Par īstu bērnību» aicina palīdzēt bērniem ar dzirdes traucējumiem (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau trešo gadu pēc kārtas zīmols Selga aicina sabiedrību iesaistīties akcijā «Par īstu bērnību» un palīdzēt bērniem ar dzirdes traucējumiem. Akcijas laikā ikviens, kas iegādāsies cepumus Selga ar akcijas uzlīmi, būs palīdzējis Nikam, Diānai, Aijai, Evai, Annai, Kimai Megijai un mazajam Gustavam, kam ir tikai 11 mēneši, izbaudīt īstu un pilnskanīgu bērnību.

Akcijas «Par īstu bērnību» ietvaros līdz šā gada 7.novembrim 1 eiro cents no katras iegādātās Selga cepumu paciņas ar akcijas uzlīmi tiks ziedots digitālo dzirdes aparātu iegādei. Akcijas noslēgumā par saziedotajiem līdzekļiem tiks iegādāti jauni daudzkanālu digitālie dzirdes aparāti, kas daudz efektīvāk samazina fona trokšņus un izceļ runātas valodas skaņas, tādējādi palīdzot labāk saklausīt valodu un to labāk apgūt, kas bērnam ar dzirdes traucējumiem ir īpaši nozīmīgi.

Trīs gadu laikā akcijā «Par īstu bērnību» iesaistījušies gandrīz 6 miljoni cilvēku visā Baltijā. Pateicoties zīmola Selga korporatīvās sociālās atbildības iniciatīvai un sabiedrības līdzdalībai līdz šim jau ir palīdzēts 27 bērniem ar dzirdes traucējumiem visā Baltijā.

Pērn zīmola Selga akcijā «Par īstu bērnību» piedalījās un digitālo dzirdes aparātu saņēma talantīgā Alise, kura sapņo kļūt par interjera dizaineri. Par spīti dzirdes problēmām, 13 gadus vecā meitene spēlē klavieres un dzied korī. Viņa neslēpj, ka dalība zīmola Selga cepumu akcijā un jauniegūtais, digitālais dzirdes aparāts ir izmainījuši viņas ikdienu. Apkārtējās skaņas kļuvušas daudz izteiksmīgākas. Alise pati var noregulēt dzirdes aparātu mūzikas režīmā, kas palīdz viņai labāk saklausīt apkārtējos bērnus, kas dzied, un pašai dziedāt labāk. Alise daudz labāk dzird arī pati savu balsi, izdziedot notis un gatavojoties klavieru nodarbībām.

Šī gada akcijas «Par īstu bērnību» dalībniece desmitgadīgā Kima Megija ir vājdzirdīga, viņai ir grūti uztvert skaņu – balsis un skaņa saplūst. Tas traucē mācībās skolā un liedz pilnvērtīgi piedalīties iemīļotās nodarbēs spēlēt klavieres un dejot. Kima Megija sapņo par tādu dzirdes aparātu, kas ļautu uztvert pat vissmalkākās skaņu nianses, tomēr tas ir ļoti dārgi, ko ģimene mazpilsētā nevar atļauties. Kima Megija neslēpj, ka ļoti vēlas dzirdēt itin visu – mammas un tēta teikto, sadzirdēt skolotājus. Arī klavierspēle un dejas vestos vieglāk, ja mūzikas pedagoga norādījumus varētu labāk saklausīt.

Piedaloties akcijā «Par īstu bērnību» ikviens var palīdzēt piepildīt Kimas Megijas un pārējo vājdzirdīgo bērnu sapņus - nopērkot kaut vienu Selgas cepumu paciņu, tādējādi ziedojot jauna digitālā dzirdes aparāta iegādei. Pasaule ir bagāta dažādām brīnišķīgām skaņām, palīdzēsim Kimai Megijai, Nikam, Diānai, Aijai, Evai, Annai un mazajam Gustavam tās sadzirdēt!

Arī šogad akcija tiek veidota sadarbībā ar Latvijas Bērnu Dzirdes centru un labdarības organizāciju Ziedot.lv.

Vairāk par akciju

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu