Ozoliņš: sist sievieti nav vīrieša cienīga rīcība! «Esi vecis!»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

10.decembrī visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Cilvēktiesību diena. Resursu centrs sievietēm MARTA, atzīmējot šo datumu, nolēma akcentēt sieviešu tiesības uz vienlīdzīgu un līdzvērtīgu attieksmi, tādēļ aicināja sabiedrībā pazīstamus vīriešus paust savu redzējumu par attieksmi pret sievieti Latvijā, piedaloties kampaņā «Esi vecis». Filozofs Vents Sīlis, portāla Satori.lv galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, mūziķis Goran Gora, žurnālists Jānis Geste un Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš īsos videoklipos publiski aicina Latvijas vīriešus iestāties par sieviešu tiesībām.

«Ja vīrietis izmanto vardarbību vai dienesta stāvokli, tā gūstot labumu vai virsroku pār sievieti… tā noteikti nav vīrieša cienīga rīcība,» spriež hokejists S.Ozoliņš. «Tādā veidā apmierināt savu ego, pierādīt savu stāvokli... vai patiešām pēc tam vīrietis pats labi jūtas?»

«Esmu par to, lai vardarbības nebūtu vispār pasaulē, un vēl mazāk saprotu vardarbību, kur iesaistīti divi atšķirīgi poli, kur iesaistīti vīrieši un sievietes,» atzīst mūziķis Goran Gora.

I.Šlāpins uzsver līdztiesības faktoru sabiedrības savstarpējās attiecībās: «Nevari būt pilnībā brīvs un realizēt savas tiesības, ja tev līdzās ir cilvēki, kas nespēj šīs tiesības izmantot.»

J.Geste aicina: «Cieni sievieti, cieni pats sevi. Esi vīrietis, esi vecis.»

Līdzīgi izsakās filozofs V.Sīlis, izaicinot Latvijas vīriešus: «Esi par dzimumu līdztiesību. Esi vecis, neesi kļūda!»

Atzīmējot Starptautisko Cilvēktiesību dienu, vienlīdzīgākas, mums visiem drošākas sabiedrības vārdā centrs MARTA aicina Tevi, Latvijas vīrieti, – #EsiVecis! Esi par sievietēm un palīdzi izplatīt šo ziņu sociālajos tīklos!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu