Latviešu meitene, kuras blogu lasa visā pasaulē: Ramona (104)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzzinot, ka Īrijas pilsētiņas New Ross, Co. Wexford, iedzīvotājas latvietes izveidotais modes blogs («Strike A Pose») piesaistījis 3 tūkstošus sekotāju mēnesī no visas pasaules, top interesanti, kas viņa ir - Ramona Caunīte! TVNET bija iespēja nedaudz šo jauko būtni iepazīt!

TVNET: Kāpēc pārcēlies uz dzīvi Īrijā?

Ramona: Īrijā esmu gandrīz piecus gadus. Pārcelties nolēmu, jo draugs šeit jau bija iekārtojis savu dzīvi un mēs sapratām, ka gribam būt kopā katru dienu! Nebija varianta, ka viņš pārcelsies, tad nekas neatlika, kā doties man.

TVNET: Tātad mīlestība te iejaucās...

R.: Jā, bet ne mirkli nenožēloju šo lēmumu, jo pats galvenais, ka esam kopā un mums kopā ir brīnišķīgi! Tik labi, ka reizēm pat neticas, jo viņš ir ne tikai mans mīļotais, bet arī labs draugs. Tieši viņš ir tas, kurš mani visvairāk iedrošina un uzmundrina.

TVNET: Viņš ir tava mūza, arī rakstot blogu?

R.: Viņš ir tas, kas rada arī burvīgās fotogrāfijas manā blogā. Es nebaidos teikt, ka bez viņa, iespējams, man nebūtu bloga!

TVNET: Līdz blogam vēl tiksi, bet atklāj, ko tu dari, kad neraksti blogu?

R.: Strādāju galerijā. Radu rotas ar tieši tādu pašu nosaukumu kā blogs - Strike a pose.

TVNET: Kur ir tava bloga noslēpums?

R.: Lai ko es darītu, ļoti svarīgi ir būt iedvesmotam un ķert iedvesmas ik uz soļa. Tas ir lipīgi. Ja starosi iedvesmots, tad spēsi, pats sev nemanot, citus iedvesmot.

TVNET: Tā ir arī atbilde uz jautājumu, ar ko piesaisti šos tūkstošus bloga sekotāju?

R.: Apmeklējumu un sekotāju skaits mainās līdz ar sezonu. Vasarā tomēr ir mazāk, jo cilvēki vēlas izbaudīt skaisto, silto gadalaiku un doties brīvdienās. Ļoti daudzi ņem brīvdienas no blogošanas. Trīs tūkstoši patiesībā ir mazs apmeklējumu skaits priekš Strike a pose ... :)
Pirmkārt, ir svarīgs kvalitatīvs postu saturs. Vai tās ir bildes, vai raksts, ko esi izveidojis. Noteikti tam ir jābūt personīgam - nav jācenšas kāds kopēt vai kaut kā pārspīlēt.

Esi tāds, kāds tu esi, un to novērtēs. Cilvēkiem patīk oriģinalitāte un patiesums.


Otrkārt - neaizmirst novērtēt katru savu lasītāju un komentētāju, noteikti blogeru sabiedrībai dot atpakaļ - sekojot līdzi kādam, kurš tev patīk, apmeklēt viņu blogus un atstāt kādu jauku komentāru.
Treškārt - vienmēr esi iedvesmots un nebaidies dalīties savā iedvesmā ar citiem, jo tu nezini, kādu iedvesmu vai ideju vari iegūt atpakaļ. Dzīvē viss notiek pa apli. Ko sēsi, to pļausi :)

TVNET: Kā vispār dzima šī ideja, ka vajag radīt blogu?

R.: Par blogu domāju ļoti ilgi. Pat vairs neatceros, kad parādījās tā pirmā doma. Zināju, ka priekš Youtube noteikti neesmu gatava, bet rakstīt varētu pamēģināt gan.

Ļoti ilgi nebija dūšas.

Sekoju jau tad daudziem blogiem un ik pa laikam ieminējos draugam, ka gribētu pamēģināt pati rakstīt savu blogu, jo likās, ka ir savs viedoklis. ar ko labprāt gribētu padalīties. Draugs vienmēr iedrošināja. līdz dzimšanas dienas vakarā viņš mani pierunāja beidzot piesēsties un iesākt. Es par to viņam pateicos.

Es domāju, es ceru :), ka maniem sekotājiem patīk mana personība, mans stils un foto. kas to atspoguļo. Blogojot esmu iepazinusi daudz brīnišķīgu cilvēku, par to esmu priecīga un pateicīga.

TVNET: Kā dzima nosaukums strike a pose?
R.: Ammm... Hmmm... :) Ar nosaukumu bija grūti, jo es iepriekš par to nebiju domājusi, un te vienā vakarā vajag atrast. Nezinu, kā, bet

ienāca prātā Madonnas dziesma Vogue, un tur bija šie divi vārdi - Strike a pose, kas tulkojumā ir ieņemt pozu.

Tā kā es zināju, ka liela daļa mana bloga noteikti būs fotogrāfijas, tad paliku pie tā.

TVNET: Kā tev šķiet, kas pasaulē diktē modi?
R.: Notikumi pasaulē - karš, ekonomiskā krīze utt. Iedvesmas. Anna Wintour un Grace Coddington :) Kino. Šobrīd arī liela loma ir blogeriem, viņi ir tādi kā vārtsargi, kas parāda, kas, viņuprāt, ir labs trends. Tāpat arī modes žurnālisti un mazumtirgotāji. Viņi izvēlas to, kas, viņuprāt, varētu patikt pircējiem un kas ir reāli nēsājams.
Mode mainās ļoti lēni, nav tāda krasa lēciena. Ja šis pavasaris un vasara bija viss ziedos un dažādos rakstainos audumos, tad, arī pienākot rudenim, ziemai tas pats trends paliek, tikai krāsas ir rudenīgākas, ziemīgākas.

TVNET: Kas, tavuprāt, ir laba gaume?
R.: Laba gaume ir spēja būt harmonijā starp personību, manierēm, laikmetu un trendiem.

Labu gaumi nevar iemācīt, bet to var iegūt.

Ir jāpiedzimst ar labu gaumi, vēloties to iegūt.

TVNET: Trīs lietas, kuras vienmēr spēj izglābt apģērba, stila kopskatu?
R.: Es apzīmēšu vienā vārdā - aksesuāri. Jo mazāk tu vari atļauties tērēt naudu jaunam apģērbam, jo vairāk pārdomā aksesuārus. Vienu un to pašu apģērbu, tikai nomainot aksesuārus, vari pārvērst par jaunu izskatu.

TVNET: Lieta, bez kuras tu sevi nespēj iedomāties ikdienā?
R.: Liela soma. Tur ir mana visa iedzīve :)

TVNET: Tuvojas rudens, pastāsti par spilgtākajām šīs sezonas iezīmēm...

R.: Tāds kā Matrix izskats - balts un melns, āda, tumšie toņi, metāliskums. Balts bikšostīms ar melnu kreklu, balta kleita ar melnu jostu vai otrādi. Tīras, vienkāršas līnijas. Āda - ādas kleitas, jakas, topi, svārki utt. Metāliskums - gan aksesuāros, gan apģērbu audumos. Zelta, bronzas un sudraba. Iestāties modes armijā. Kamuflāžas bikses, topi, jakas. Krāsās - zaļš, olīvu, haki, brūnie toņi un melns. Militāra izskata jakas. Ādas jakas ar mīkstu, lielu apkakli, lielām, uzšūtām kabatām.
Angļu country stils - rūtaini skotu stila auduma apģērbi, brūnie, pelēkie, sarkanie toņi. Iedomājies Anglijas karalieni lauku rezidencē Skotijā.
Bohēmiskais - rudens toņos puķainas garas kleitas, platmales, garie zābaki. Rakstaini, viegli audumi. Kuplas kleitas un svārki.
Starp visiem plūmju, ķiršu un haki toņiem ļoti dominē maigie pelēkie toņi. Jo īpaši garās, viegli krītošās kleitās ar augstu, drapētu dekoltē.

TVNET: Kāds tev šķiet latviešu ģērbšanās stils un aksesuāru izvēle? Kas to spētu darīt citādu?
R.: Latvija ir pa vidu starp Rietumiem un Austrumiem. Varbūt, lai kā mēs to negribētu, tomēr tas nosaka mūsu ģērbšanās stilu, kā arī tas, ka mēs esam jauna valsts, kas bijusi ilgu laiku norobežota no Rietumiem. Man patīk, ka mums ir stilu dažādība un ka tomēr mēs, izejot no mājas, piedomājam par savu izskatu. Varbūt reizēm mums vajadzētu ne tik ļoti censties un tā vieglāk uztvert. Bet es redzu gan pēc publikācijām latviešu blogos, gan presē, ka latviešu stils mainās. Kā jau visam, ir vajadzīgs laiks.


Ramona, veiksmi tev turpmāk blogojot! Un lai rudens nes daudz iedvesmas!


Komentāri (104)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu