Jaunumi bērnu bezmaksas vakcinēšanā pret ērču encefalītu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedrības veselības aģentūra (SVA) informē, ka no pagājušā gada decembra palielināts to teritoriju skaits, kurās bērniem vecumā no 1 līdz 17 gadiem pieejama bezmaksas vakcinācija pret ērču encefalītu.

Līdz tam tāda iespēja bija 97 pagastos dzīvojošajiem bērniem. Tā kā šo pagastu iedzīvotāji nav pietiekami aktīvi to izmantojuši, skaits palielināts līdz 120 pagastiem. Mūsu rajonā tagad bērnu bezmaksas vakcinācija pret ērču encefalītu pieejama arī Vidrižu pagastā.

Vakcinācija, protams, turpinās visos iepriekš noteiktajos pagastos. Lai iegūtu informāciju, vai tā nodrošināta arī jūsu pagastā, aicinām to jautāt saviem ģimenes ārstiem. Informācija pieejama arī SVA un tās filiālēs, pašvaldībās, SVA mājaslapā www.sva.gov.lv. Valsts apmaksāta bērnu vakcinācija ir noteikta Ministru kabineta noteikumos Vakcinācijas noteikumi un paredzēta teritorijās, kurās reģistrēta visaugstākā saslimstība.

Atgādinām, ka vakcinācija ir vislabākais profilakses līdzeklis pret saslimstību ar ērču encefalītu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu