10 produkti skaistai un veselai ādai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Veselīga āda pirmkārt rāda mūsu organisma vispārējo veselības stāvokli un, protams, padara mūsu izskatu daudz jauneklīgāku. Ādas veselībai jāpievērš tikpat liela nozīme kā jebkuras ķermeņa daļas veselībai. Lieliska āda nozīmē, ka cilvēks ēd sabalansētu un veselīgu pārtiku. Tomēr starp pārtikas produktiem ir tādi, kuri ādas stāvokli ievērojami uzlabo. Speciālisti iesaka ikdienas uzturā iekļaut šos 10 produktus, tad jūsu āda izskatīsies lieliski, raksta «womanitely.com».

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Linsēklas

Tās satur nepiesātinātās taukskābes omega-3. Linsēklas samazina «sliktā» holesterīna līmeni asinīs. Pētījumi saka, ka pat 40 grami linsēklu dienā palīdz sievietei izskatīties un justies labāk. Linsēklas mazina risku saslimt ar krūts vēzi.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Zilas krāsas augļi un ogas

Labākie augļi, lai iegūtu lielisku ādu, jo tie ir bagāti ar antioksidantiem, kas palīdz ādai saglabāt tvirtumu un izskatīties jaunākai. Mellenes, zilenes, plūmes, kazenes un citi zilas krāsas augļi ir arī garšīgi un vērtīgi.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Saulespuķu sēklas

Augstais E vitamīna daudzums saulespuķu eļļā palīdz organismam cīnīties ar saules slikto ietekmi uz ādu ik dienas. Pievienojiet saulespuķu sēklas brokastu pārslām, salātiem un putrai. Neizvēlies sālītas sēklas, sāls slikti ietekmēs ādu.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Šokolāde

Šokolāde ir lieliska izvēle tavai ādai, tikai izvēlies šokolādi ar augstu kakao saturu. Šokolādi ēd ar mēru, šis nav produkts, ar kura iekļaušanu ikdienas uzturā vajadzētu pārcensties.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Saldie kartupeļi

Saldie kartupeļi satur A un C vitamīnu, tie abi ir noderīgi veselai un skaistai ādai.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Tomāti

Tomātos ir likopēns - vērtīgs antioksidants, tas ir nepieciešams ādai.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Jogurts (bez piedevām)

Labs olbaltumvielu avots, praktiski nesatur cukuru. Jogurts mazina iespēju saslimt ar cukura diabētu un aizkavē novecošanu. Šis produkts uzlabo zarnu trakta darbību un nomierina nervu sistēmu. Nepērc jogurtu ar piedevām - svaigus augļus jogurtam vari pielikt tu pati.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Sarkanā paprika

Apēd vienu sarkano papriku un saņemsi dienas C vitamīna devu. Tāpat šajā piparā ir vitamīns B6. Ēd droši - vienā piparā būs tikai ap 30 kalorijām.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Lasis

Lieliskākais lasī ir D vitamīns. Lasis uzlabos smadzeņu darbību, stiprinās kaulus, sirdsdarbību un kopumā - tavu ādu padarīs izcilu. Treknas zivis palielina estrogēna līmeni organismā, tas parasti pēc 40 gadu vecuma samazinās.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Spināti

Izcils dzelzs, E, A, C vitamīna, magnija, šķiedrvielu un hlorofila avots. Antioksidanti, kuru saturs spinātos ir augsts, palīdzēs risināt ādas problēmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu