5 ajūrvēdas zelta padomi vīrusu apkarošanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Laikā, kad katrs otrais blakus cīnās ar vīrusu vai tā sekām, būtiski ir padalīties ar zināšanām, kā varam nesaslimt vai ātri izveseļoties un vairot veselību katra mājās.

1. Attīrām gaisu un elpojam dziļi!

Ļoti svarīga ir vide, kurā uzturamies. Ja mājās kāds jau ir apaukstējies, tad ne tikai viņam, bet arī pārējo aizsardzībai attīrām gaisu ar aromātiem. Bieži vislabāk palīdz kanēļa un eikalipta aromāti. Katru rītu iededzini kanēļa smaržkociņu un pa dienu kūpini eikalipta ēterisko eļļu.

Ja ir iesnas, eikalipta aromāts atvieglos elpošanu. Kanēlis labi nomierina iekaisušu kaklu.

Lieti noder tējaskoka eļļa, kas ir lielisks palīgs dezinfekcijā.

Foto: PantherMedia/ScanPix

2. Gatavojam veselīgi un ar mīlestību!

Ja moka mitrs klepus (ar krēpām) un ir stipras iesnas, tad nekādā gadījumā nelietojam piena produktus. Dārzeņu zupas, sautējumi, lēcas, salāti, rieksti mērenās devās, augļi, bagāti ar C vitamīnu.

Lai gan šķiet, ka slimošanas laikā ērtāk ir uzsildīt zupu, labāk katru dienu ēdienu gatavot svaigu.

Pēc ajūrvēdas, svaigā ēdienā ir vairāk enerģijas, kas tik ļoti nepieciešama, cīnoties ar slimību. Protams, slimojot mums dikti gribas sevi palutināt ar kādu saldu našķi, tomēr ieteicams ar tiem neaizrauties, jo saldumi biezina asinis, kas nav vēlams slimošanas laikā. Turklāt salda vide ļoti tīk mūsu nedraugiem baciļiem. Tad labāk našķēties ar sukādēm – cidoniju, dzērveņu, upeņu vai ingvera kārumiem.

Atceries, ka slimībām patīk disbalansēta vide – pārāk salda, pārāk skāba vai pārāk taukaina.

3. Neaizmirstam veselīgo garšvielu pasauli!

Lai ingvers, turmeriks, kanēlis, ķiploki, čili un kajēnas pipari ir slimošanas sezonas karaļi jūsmājās. Ingveru var lietot ne tikai pie tējas un apliet ar karstu ūdeni, to droši var pierīvēt ēdienam. Arī turmeriku, kas teicami dezinficē un attīra asinis, var likt droši klāt ikdienas ēdienam, kaut vai pankūkām. Kanēlis sildīs organismu, bet piparu asums ātri vien iznīcinās nevēlamos baciļus.

Foto: PantherMedia/ScanPix

4. Atceries par dzeršanu!

Vislabāk slimību skalo ārā novārīts ūdens. Liekam vārīties ūdeni tik ilgi, līdz paliek viena 1/3 no visa sākumā ielietā ūdens. Piemēram, 3 l ūdens vāram tik ilgi, līdz dzeršanai mums paliek viens litrs. Tad atdzesējam un dzeram. Dzeram arī daudz tējas. Piparmētru tēja varbūt nav tas lielākais vīrusu bubulis, bet tās sastāvā esošais mentols ļoti atvieglo pašsajūtu iesnu laikā un ja ir augsta temperatūra. Tulsi tēja dzen prom visus baciļus un nomierina prātu. Vēl iesakāmas ir vīgriežu tēja, kas ne vien ir urīndzenoša un sviedrē, bet arī labi nomierina un relaksē.

Mierīgs prāts ir labākais līdzeklis cīņai pret slimošanu,

jo nervozitāte un stress ir piemērota vide slimības attīstībai. No kofeīna, kas ir melnajā tējā, vajadzētu atturēties slimošanas laikā, jo tas asinīs rada skābu vidi, kas arī patīk baciļiem. Pie tējas var likt klāt arī medu, bet tikai kad tā ir atdzisusi, jo medu nevajag karsēt.

Foto: PantherMedia/ScanPix

5. Ienesiet mājās svaigus ziedus un dedziniet sveces.

Foto: PantherMedia/ScanPix

Galvenais atcerēties visu darīt ar mēru un nepārspīlējot, saglabājot vēsu prātu. Pēc ajūrvēdas mums pret slimību ir arī pienākums – dažas dienas attīrīt savu organismu, tāpēc neizturēsimies pret to vieglprātīgi!

Raksts tapis sadarbībā ar jogas preču veikalu «RUDRA» (rudra.lv).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu