IZM 1,36 miljonus eiro sadarbībai ar EKA varētu saņemt nākamgad (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Iecerētos 1,36 miljonus eiro sadarbībai ar Eiropas Kosmosa aģentūru (EKA) Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) varētu saņemt nākamgad, uzzinājām Ministru kabinetā.

IZM jau vairākkārt valdībai prasījusi nepieciešamo finansējumu, tomēr nauda līdz šim nav piešķirta.

Gan Tieslietu ministrijas (TM), gan Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji ministriem apliecināja, ka šogad valsts budžeta līdzekļi netiks piešķirti.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») norādīja, ka 1,36 miljonu piešķiršana IZM nākamgad būs jāvirza kā jaunās politikas iniciatīva (JPI).

Jau vēstīts, ka finansējums sadarbībai ar EKA jāpārskaita nākamā gada februārī. Savukārt nākamajos gados maksājumi jāveic trīs reizes gadā februārī, jūnijā un oktobrī, summu sadalot trijās daļās.

Savukārt no šā gada divu darbinieku algošanai nepieciešami 23,4 tūkstoši eiro gadā. Bet darbavietu iekārtošanas izmaksu minimālā summa ir 2,6 tūkstoši eiro.

Ministru kabinets pagājušā gada nogalē vienojās, ka IZM sāks sarunas ar EKA par sadarbību no 2015.gada.

Latvijas un EKA sadarbības līgums kosmosa jomā miermīlīgiem mērķiem parakstīts 2009.gadā. 2013.gadā tika parakstīts Eiropas sadarbības valstu līgums, kas stāsies spēkā pēc tā ratificēšanas Saeimā un PECS («Plan of European Cooperating State» jeb Eiropas Sadarbības valsts plāns) hartas parakstīšanas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu