«SpaceX» atkal neizdodas nosēdināt nesējraķeti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter @elonmusk

ASV privātfirma «SpaceX» otrdien palaida bezpilota kosmosa kuģi «Dragon» ar kravu piegādēm uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS), bet mēģinājums izglābt šī kuģa nesējraķeti «Falcon 9», to nosēdinot uz peldošas okeāna platformas, atkal bija neveiksmīgs.

«Pacelšanās veiksmīga. «Dragon» ir ceļā uz kosmosa staciju. Raķete piezemējās uz platformas, bet pārāk smagi, lai izdzīvotu,» mikroblogu vietnē «Twitter» paziņoja «SpaceX» vadītājs Elons Masks pēc nesējraķetes un kosmosa kuģa starta no Kenedija kosmosa centra Kanaveralas zemesragā Floridas štatā.

Viņš vēlāk paskaidroja, ka nesējraķete piezemējās uz platformas, bet pārāk liela laterālā ātruma dēļ apgāzās.

Kalifornijas štatā bāzētā «SpaceX» ir vairākkārt mēģinājusi panākt nesējraķešu piezemēšanos vertikālā stāvoklī, lai tās varētu atkārtoti izmantot, tādējādi potenciāli ietaupot miljoniem ASV dolāru.

Pirmais šāds mēģinājums janvārī neizdevās, kad nesējraķete sadūrās ar okeāna platformu un salūza gabalos.

Otrdien veiksmīgi palaistais kosmosa kuģis «Dragon» sasniegs SKS piektdien, atvedot divu tonnu smagu kravu, kurā ir pārtika SKS apkalpei un aprīkojums, tostarp materiāli zinātniskiem eksperimentiem un espreso kafijas automāts.

«Dragon» paliks kosmosā apmēram piecas nedēļas. SKS astronauti to piekraus ar aprīkojumu, kas jānogādā atpakaļ uz Zemi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu