Dīvainākie cilvēki vēsturē: Puscilvēks Džonijs Eks

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

1911. gada 27. augustā Amēlijai un Džonam Ekhardiem piedzima dvīņi. Tie bija pilnīgi identiski, izņemot tikai to, ka mazais Džons Juniors bija piedzimis bez kājām, proti, kamēr viņa brālis Roberts bija pilnīgi attīstījies, Džons bija kā pārgriezts uz pusēm – viņam bija tikai galva, rokas un rumpis.

Kā raksta izdevums «Human Marvels», abi brāļi uzauga Baltimorā un, lai arī Džonijam nebija ķermeņa apakšdaļas, viņš pierādīja, ka ir spējīgs un pašpietiekams zēns. Viena gada vecumā, vēl pirms viņa brālis bija iemācījies staigāt, viņš jau pārvietojās uz rokām. Arī vēlāk viņa patstāvība vienmēr pārsteidza viņa vecākus un radiniekus.

Foto: Youtube

1923. gadā, kad vietējā baznīcā uzstājās kāds burvju mākslinieks, Džonijs šokēja publiku un pašu mākslinieku, mierīgi uzkāpjot uz skatuves, kad tika pieprasīts brīvprātīgais. Burvju mākslinieks ātri saskatīja Džonijā lielisku iespēju nopelnīt un pārliecināja zēna ģimeni, lai tie paraksta līgumu, kas ļautu viņam gadu izmantot Džonija un viņa brāļa talantus. Tomēr burvju mākslinieks izrādījās krāpnieks un līguma termiņu izmainīja no viena uz desmit gadiem.

Neskatoties uz negodīgo darījumu, brāļi izbaudīja pavadīto laiku burvju mākslinieka šovos un vēlāk pat kļuva par daļu vienai no pasaules šokējošākajām ilūzijām. Tās laikā Džonija brālis Roberts tika ievietots kastē, bet šova laikā tika samainīts ar savu brāli Džoniju un biksēs ietērpušos pundurīti. Burvju mākslinieks pārzāģēja kasti uz pusēm un no tās izlēca Džonijs, cenšoties noķert savas bēgošās kājas. Lai arī šī ilūzija bija ļoti prasmīgi izstrādāta, tomēr skatītājus tā bieži iedzina šausmās. Ģībšana šī šova laikā bija visai ierasta parādība.

Foto: Youtube

Džonijs bija dzimis, lai izklaidētu publiku, un viņš mīlēja savu darbu. Viņš kļuva plaši pazīstams kā lielisks akrobāts, veicot dažādus trikus, to skaitā, slaveno stāvēšanu uz vienas rokas. Uz skatuves viņš arī mēdza žonglēt un darboties ar dzīvniekiem.

Džonija brālis Roberts piedalījās gandrīz katrā priekšnesumā un arī bija izcils mākslinieks, savukārt savā brīvajā laikā brāļi spēlēja orķestrī un nodarbojās ar glezniecību.

1932. gadā Džonijs piedalījās filmā «Freaks», kā arī parādījās triloģijā «Tarzan». Tomēr pēc filmēšanās Džonijs nolēma aiziet no šovbiznesa un kopā ar savu brāli atvērt atrakciju parku.

Džonijs bija brīnišķīgs cilvēks un mākslinieks, kurš nekad nekautrējās no savas kroplības. Tomēr 1987. gadā, kad viņš piedzīvoja uzbrukumu, Džonijs zaudēja ticību cilvēcei un nošķīrās no sabiedrības, sakot, ka paši lielākie kropļi atrodas ārpus viņa mājas.

1991. gada 5. janvārī Džonijs piedzīvoja sirdstrieku un nomira. Savukārt viņa brālis nomira 1995. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu