Zemes stundai pasākumus oficiāli pieteikušas 46 Latvijas pašvaldības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zemes stundai, kas notiks sestdien, 28.martā, dažādus pasākumus oficiāli pieteikušas 46 Latvijas pašvaldības, informēja Pasaules Dabas fondā.

Rīgā par godu Zemes stundai notiks dažādi pasākumi, kā arī tiks izslēgts apgaismojums vairākiem objektiem - Brīvības piemineklim, Vanšu un Dzelzceļa tiltam, Pulvertornim, Mihaila Čehova Krievu drāmas teātra ēkai, apgaismojums tiks samazināts Latvijas Nacionālās bibliotēkas galvenajai ēkai. Apgaismojums tiks izslēgts arī daudzās valsts, pašvaldības un komercsabiedrību ēkās, piemēram, stundu tumša būs «Swedbank» galvenā ēka. Vairākās kafejnīcās notiks koncerti un vakariņas sveču gaismā.

Dažādi pasākumi plānoti arī citās pašvaldībās, piemēram, Naukšēnu muižā būs pasākums «Zemes pusotrstunda», Elejas iedzīvotāji varēs pulcēties Elejas skvēra parkā, kur pagasta pārvalde sagaidīs ar ugunskuru un akustisko mūziku. Viesītē pie muzeja «Sēlija» paredzētas nakts orientēšanās spēles un vides izglītības darbnīcas, bet Valmierā restorānos būs vakariņas sveču gaismā, kā arī Valmieras muzejā ikviens varēs parakstīt Valmieras pilsētas vides deklarāciju, tā paužot savu individuālo apņemšanos rūpēties par tīru un sakārtotu vidi pilsētā.

Zemes stundai veltīti pasākumi notiks arī Rundālē, Liepājā, Tērvetē, Mārupē, Dobelē un citās pašvaldībās.

Vēl līdz sestdienai iespējams speciāli izveidotajā kartē «www.earthhour.org/tracker» atzīmēt savu pasākumu un noskaidrot, kādi pasākumi šajā dienā būs pieejami.

Zemes stunda ir pasaulē lielākā vides aizsardzībai veltītā akcija, kas ik gadu notiek marta pēdējās sestdienas vakarā no plkst.20.30 līdz 21.30 pēc vietējā laika. Līdzīgi kā Jaunā gada sagaidīšana, Zemes stunda tiek organizēta un svinēta ikvienā pasaules daļā, sekojot laika joslu plānojumam. Zemes stunda deviņu gadu laikā ir attīstījusies par globālu kampaņu, kurā ikvienam pasaules iedzīvotājam dota iespēja parādīt savu attieksmi un rīcību vides un dabas ilgtspējas saglabāšanā. Akcijas laikā iedzīvotāji, institūcijas, uzņēmumi, organizācijas ir aicināti simboliski uz vienu stundu izslēgt elektrību, tādējādi paužot savu atbalstu vides un klimata pārmaiņu problemātikai un nepieciešamajiem risinājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu