ANO: Parīzes klimata konferences sarīkošanai nepietiek līdzekļu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bonnā pirmdien sākoties ANO klimatu sarunu kārtējam raundam, viena no Apvienoto Nāciju amatpersonām atzinusi, ka nepietiek līdzekļu gada nogalē gaidāmās ANO klimata konferences sarīkošanai.

Uzrunājot delegātus, ANO Klimata izmaiņu konvencijas sekretariāta izpildsekretāre Kristiāna Figueresa norādīja, ka līdzekļu nepietiek nedz oktobrī paredzētajai kārtējai sagatavošanās sanāksmei, nedz Parīzē novembra beigās un decembra sākumā plānotajai konferencei, kurā paredzēts noslēgt jaunu vienošanos par siltumnīcefekta gāzu izmešu ierobežošanu, kam jāaizstāj pašlaik spēkā esošais Kioto protokols.

Parīzes konference sāksies 30.novembrī, un paredzēts, ka tā ilgs līdz 11.decembrim.

«Man ar nožēlu jūs jāinformē, ka tikai jūsu kalendārā esošo sanāksmju izdevumu segšanai mums ir 1,2 miljonus eiro liels deficīts,» uzsvēra Figueresa, aicinot ANO dalībvalstis sniegt savu ieguldījumu šī iztrūkuma novēršanā.

ANO apstiprinātais mērķis ir ierobežot paredzamo globālās temperatūras pieaugumu par diviem grādiem pēc Celsija virs pirmsindustriālā laikmeta vidējās Zemes temperatūras.

Lai sagatavotu vienošanās projektu par siltumnīcefekta gāzu emisijas ierobežošanu šī mērķa sasniegšanai, pirms Parīzes konferences Bonnā notiks vēl divas sanāksmes.

Pirmā no tām sākas pirmdien un ilgs līdz 5.septembrim, bet otrā paredzēta no 19. līdz 23.oktobrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu