Pekinas Aizliegtā pilsēta neapplūst, pateicoties senai kanalizācijai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Daudzas Ķīnas pilsētas pēdējos mēnešos ir pieredzējušas nopietnus plūdus, kuros pat gājuši bojā cilvēki, bet bijusī imperatoru rezidence Pekinas Aizliegtā pilsēta neapplūst, pateicoties 600 gadus senai kanalizācijas sistēmai, vēsta ziņu portāls «Shanghaiist».

Aizliegtā pilsēta tika uzcelta Minu dinastijas laikā un ir tradicionālās ķīniešu arhitektūras piemērs.

Katras istabas ārpusē ir vairāki ūdens novadīšanas punkti drakona galvas izskatā. Lietusgāzes laikā pa katru no šiem punktiem var izplūst ūdens, radot iespaidīgu ainu, kurā «tūkstošiem drakonu spļauj ūdeni».

Pilī ir arī komplicēta kanalizācijas sistēma, kurā ūdens plūsma tiek izkliedēta, novēršot pārplūšanu.

Pagājušonedēļ, kad stipras lietavas piemeklēja Pekinu un citas pilsētas Ķīnas ziemeļos, interneta lietotāji pievērsa uzmanību tam, cik sausa izskatās Aizliegtā pilsēta, un izteica komentārus.

"Drenāžas sistēma tiešām ir ļoti laba, bet tāpēc, ka ir uzbūvēta pirms 600 gadiem,» rakstīja viens no viņiem.

"Protams, ka drenāžas sistēma Aizliegtajā pilsētā ir izcila. Toreiz tiem, kas smagi nestrādāja, lai uzbūvētu šo nolāpīto lietu, tika nocirsta galva par brīdinājumu citiem. Tagad pat šausmīgu drenāžas sistēmu gadījumā mēs nespējam atrast nevienu, ko vainot,» piebalsoja cits interneta lietotājs.

"Ar visiem mūsu tehnoloģiskajiem sasniegumiem mūsdienu drenāžas sistēmas nespēj pārspēt pat senās, kas uzbūvētas pirms sešiem gadsmtiem!» sūrojās cits tīmekļa lietotājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu