Lidosta «Rīga» pētīs vides stāvokli apkārtējos mežos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Starptautiskā lidosta «Rīga» izsludinājusi konkursu par vides stāvokļa monitoringu lidostas apkārtējos mežos, liecina uzņēmuma sludinājums.

Lidostas pārstāve Laura Karnīte pastāstīja, ka atbilstoši lidostas «Rīga» Ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumam uzņēmuma laikā no 2014. līdz 2020.gadam jāveic virkne pasākumu, lai izvērtētu lidostas darbības radīto ietekmi uz vidi. Viens no tiem ir mežu monitorings, kura mērķis ir izpētīt, vai un kā intensīvā aviosatiksme ietekmē mežu veselību lidostas apkārtnē.

Monitorēšanas laikā piecu gadu garumā tiks vētīti dažādi rādītāji, izvērtējot, vai un kādas izmaiņas notiek mežos lidostas tuvumā salīdzinājumā ar citiem līdzīgiem meža biotopiem, kur aviosatiksmes ietekmes nav.

Interesenti attiecīgajā konkursā var pieteikties līdz 24.oktobra plkst.10.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta «Rīga» apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu