Atbildību par Maskavas teroraktiem uzņēmušies čečenu kaujinieki (57)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atbildību par pirmdien Maskavas metro sarīkotajiem teroraktiem uzņēmies čečenu kaujinieku līderis Doku Umarovs, trešdien vēstī čečenu separātistu kustības interneta medijs "Kavkaz Center".

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Medija redakcija informē, ka tā saņēmusi 29.martā ierakstītu videomateriālu, kurā Umarovs atzīst, ka uzbrukums veikts, izpildot viņa pavēli.

Sprādzieni bijuši atriebība par čečenu un ingušu slaktiņu, ko 11.februārī pie Ašti ciema Čečenijā sarīkojuši "krievu okupanti". Toreiz slaktiņā nogalināti visnabadzīgākie vietējie iedzīvotāji, kas lasījuši kazu ķiplokus, lai pabarotu savas ģimenes.

Sevi par Kaukāza emirāta emīru nodēvējušais līderis īpaši uzsver, ka nabadzīgo vietējo iedzīvotāju slepkavošana bijusi mērķtiecīga, jo "bandītiskā Federālā drošības dienesta specvienība vietējos iedzīvotājus, kas ne pie kā nav vainīgi, piebeiguši ar nažiem un tad ņirgājušies par līķiem", teikts "Kavkaz Center" publikācijā.

Uzbrukums Maskavā ir likumīga atriebība par nebeidzamajām mierīgo iedzīvotāju slepkavībām Kaukāzā, sacīja Umarovs.

Viņš norādīja, ka apsūdzības terorismā, kas cita starpā izskan no politiķu un žurnālistu puses, viņš "uztver ar smīnu", jo neviens no viņiem neapsūdz Putinu pie Ašti notikušajā mierīgo iedzīvotāju masu slepkavībā.

Slaktiņš noticis pēc Putina pavēles, norādīja "emīrs".

Umarovs arī uzsvēra, ka uzbrukumi Krievijas teritorijā turpināsies. Viņš draudēja ar atmaksu Krievijas iedzīvotājiem, "kas sūta uz Kaukāzu savas bandas un uztur savus specdienestus, kuri tur strādā šausmu darbus".

Noslēgumā "emīrs" atgādināja, ka jau agrāk solījis Krievijas iedzīvotājiem - viņi nevarēs "mierīgi novērot Kaukāza karu savos televizoros, mierīgi vērot un nereaģēt uz savu, Putina uz Kaukāzu nosūtīto bandu šausmu darbiem un noziegumiem".

"Tāpēc karš atnāks uz jūsu ielām, un jūs to sajutīsiet savā dzīvē un uz savas ādas," brīdināja Umarovs.

Jau ziņots, ka agrā pirmdienas rītā Krievijas galvaspilsētā Maskavā divās cilvēku pārpilnās metro stacijās - "Lubjanka" un "Kultūras parks" - teroristes pašnāvnieces detonēja spridzekļus, laupot dzīvību vismaz 39 cilvēkiem.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu